Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn E-bikes 28 aug 2019

Elektrische fiets: Xiaomi onthult derde spotgoedkope e-bike

Xiaomi zullen de meeste mensen buiten China kennen als een smartphonemaker, die redelijk betaalbare toestellen op de markt zet. Xiaomi is echter veel meer dan alleen een Chinese smartphonemaker en het bedrijf komt telkens met de meest uiteenlopende producten aanzetten. Zo hebben ze bijvoorbeeld al twee spotgoedkope e-bikes gelanceerd en zijn we inmiddels toe aan een derde elektrische fiets. Maak kennis met de Xiaomi Himo C16.

Spotgoedkope Xiaomi e-bikes

Vorig jaar verbaasde Xiaomi vriend en vijand met de lancering van de Himo V1 elektrische fiets. De e-bike kostte omgerekend zo’n 224 euro, wat natuurlijk baldadig laag is vergeleken met andere fietsen. Niet al te lang daarna mochten we kennismaken met de Himo C20, die iets groter was en dan ook met een wat hoger prijskaartje werd gepresenteerd van 336 euro. Afgezien van de lage prijs delen beide e-bikes ook het feit dat ze makkelijk opgevouwen kunnen worden om er een compact pakketje van te maken.

Bron: Xiaomi

Himo C16 elektrische fiets

Nu zijn we dus aangekomen bij de Xiaomi Himo C16. Dit lijkt een soort kruising te zijn tussen een elektrische fiets en een moped en het ziet er niet naar uit dat je het rijtuig kunt opvouwen. Aan de andere kant is er wel een extra plekje aan de achterkant verschenen om een passagier mee te kunnen nemen. Maar zoals je zou verwachten, zorgt een passagier wel voor een kleinere actieradius. Normaal gesproken zou de verwijderbare 48 volt batterij goed moeten zijn voor een rijbereik van 75 km. Als je echter de ridder in nood speelt en iemand meeneemt, wordt dat 55 km.

Prijs en beschikbaarheid

Verder geeft de motor van de Himo C16 je een boost tot 25 km per uur en kun je weer tot stilstand komen dankzij trommelremmen. Uiteraard is er ook een display van de partij en het lijkt erop dat we te maken hebben met een e-ink scherm. Hierop kun je de gebruikelijke statistieken bijhouden en checken hoe het met de batterij staat. Xiaomi’s nieuwe elektrische fiets zou vanaf 19 september beschikbaar moeten zijn is op het moment via de crowdfunding site xiaomiyoupin.com te scoren voor 256 euro. Verwacht wordt dat de normale verkoopprijs rond de 333 euro zal liggen. Weer een absurd lage prijs, maar het is de vraag of en wanneer we de e-bike in Nederland kunnen scoren.

De smartphones van Xiaomi zijn aan de andere kant wel al een stuk makkelijker in Nederland te vinden. Mogelijk zouden deze steden zelfs een Xiaomi Mi Store krijgen.

Gizmochina

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: Xiaomi onthult derde spotgoedkope e-bike
Sluiten