Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 feb 2019

Xiaomi lanceert indrukwekkende Mi 9 voor extreem lage prijs

Acht maanden nadat Xiaomi de Mi 8 op de markt heeft gebracht, komt de producent al met een opvolger. De gloednieuwe Mi 9 is het eerste vlaggenschip van de producent in 2019 en weet de specificaties van het vorige model als een malle te overtreffen. En de prijs? Die blijft uiteraard bijzonder laag. 

Xiaomi lanceert nieuwe Mi 9 smartphone

Xiaomi heeft vandaag de gloednieuwe Mi 9 geïntroduceerd. De smartphone producent komt, acht maanden na release, met de opvolger van het Mi 8 vlaggenschip. Gewapend met een Snapdragon 855 chipset en een zeer indrukwekkende camera, lijkt Xiaomi een stap vooruit genomen te hebben. Iets wat overigens niet af te lezen is van het prijskaartje. Want waar Xiaomi bekend staat om hoge specificaties voor een lage prijs, weet de producent het dit keer wel heel bont te maken.

Xiaomi onthult Mi 9 smartphone

De gloednieuwe Mi 9 is een van de eerste smartphones met de Snapdragon 855, de nieuwste chip van Qualcomm. Deze wordt ondersteund door minimaal 6GB RAM en maximaal 12GB aan RAM, afhankelijk van welk model je kiest. Dat geldt ook voor de opslagcapaciteit welke zowel in 128GB als 256GB geleverd wordt. Daarbij beschikt het toestel ook over Game Turbo, zoals we dit ook al bij Huawei zagen. Hierdoor weet het toestel een langere tijd te pieken qua performance, waardoor hogere framerates mogelijk worden. Het hele zooitje wordt overigens ondersteund door een 3300mAh batterij, welke ook nog eens snel op te laden is.

Indrukwekkende hardware

Qua hardware zit het ook wel goed met de Mi 9. Het toestel komt met een 6.39-inch FHD+ AMOLED display, inclusief druppelnotch. Daarin bevindt zicht uiteraard de selfiecamera, welke over een 20MP HDR lens beschikt. Op de achterkant is een triple-camerasysteem te zien met een 48MP f/1.75 camera, welke ondersteund wordt door een 16MP wide-angle en 12MP telephoto lens. Een prachtige camera dat, volgens een DxOMark test, het weet te winnen van smartphones als de Google Pixel 3 en de Galaxy Note 9.

Xiaomi onthult Mi 9 smartphone

De Xiaomi Mi 9 zal beschikbaar zijn in de kleuren paars, blauw en zwart. Ook zal de producent zich gaan richten op een transparante variant, zoals het ook met de Mi 8 deed. Die specifieke variant is voorzien van 12GB RAM en 256GB aan opslagcapaciteit, wat de consument zo’n €600 kost. Het basismodel met 6GB RAM en 128GB opslag kost je €445, waar de 8GB/128GB variant €490 kost. De Mi 9 is tijdens MWC 2019 te zien, net als deze smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi lanceert indrukwekkende Mi 9 voor extreem lage prijs
Sluiten