David van Benthem
David van Benthem Smartphones 13 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro aangekondigd met de nieuwe Snapdragon 865

Xiaomi heeft eindelijk de tiende serie van zijn telefoonlijn gepresenteerd. De telefoons zijn vanaf nu verkrijgbaar in China. 

Verwacht werd dat het bedrijf de Mi 10 en Mi 10 Pro ook naar Europa zou brengen met het Mobile World Congress in Barcelona. Dat werd door het coronavirus helaas afgelast, dus is het nog afwachten wanneer Xiaomi de nieuwe telefoons officieel presenteert voor de Nederlandse markt. 

Xiaomi levert echte vlaggenschepen

Beide smartphones beschikken over hoogwaardige specificaties. Zo beschikken beiden over een Snapdragon 865 chipset, een 108 megapixel camera en ‘super-fast charging’. De telefoons zijn ook klaar voor de toekomst, aangezien ze het nieuwe 5G-netwerk zullen ondersteunen. 

Van buiten zijn de Mi 10 en Mi 10 Pro lastig van elkaar te onderscheiden. Beiden beschikken over een gebogen scherm en aan de voorkant is alleen dat scherm met daarin de selfie-camera in de linkerbovenhoek te zien. Ook beschikken ze allebei over speakers aan zowel de bovenkant als de onderkant van de telefoon. 

Er is qua grootte geen verschil tussen beide toestellen. Het scherm is 6.67 inch groot en beschikt over een AMOLED-scherm. 

Om de telefoons op te laden gebruik je een USB-C kabel. Dat is de enige kabel die je in de telefoons kan stoppen, aangezien Xiaomi wederom geen 3,5mm port levert voor je muziek. Xiaomi deed dit net zoals veel andere fabrikanten al bij de zesde editie van zijn telefoonserie. Een dongle of bluetooth oortjes zijn dus noodzaak om onderweg muziek te beluisteren. In tegenstelling tot de nieuwe Galaxy S20 toestellen van Samsung hebben de telefoons van Xiaomi een frequentie van 90Hz in plaats van 120Hz. 

Hoe verschillen de Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro van elkaar?

De Mi 10 en Mi 10 Pro verschillen weinig. Beiden smartphones beschikken over een 108 megapixel camera, maar de Mi 10 Pro beschikt daarnaast over een 20 megapixel ultra-wide lens, 12 megapixel telefoto-camera voor korte afstanden en een 8 megapixel telefoto-camera voor lange afstanden. De gewone Mi 10 moet het doen met respectievelijk een 13 megapixel en twee 2 megapixel camera’s doen. Ook kan je met de Mi 10 Pro sneller bedraad en zonder draad opladen. 

Daarnaast heeft de Mi 10 Pro een iets grotere batterijen laat hij zowel sneller bedraad als draadloos op. Met 50W bedraad opladen is de Mi 10 Pro iets sneller dan de Galaxy S20 Ultra die met 45W oplaadt. 

Xiaomi Mi 10 Pro
Xiaomi Mi 10 Pro (Afbeelding: Xiaomi)

Overige Specificaties:

  • 256GB tot 512 GB opslagcapaciteit 
  • 8GB tot 12GB werkgeheugen
  • 4500 mAh tot 4780 mAh batterij
  • Ondersteuning voor het maken van 4K en 8K video’s
  • Ultrasonische vingerafdrukscanner (in-screen)

Wat gaat het kosten?

Wat de telefoons van Xiaomi precies gaan kosten in Nederland, is nog niet duidelijk. Wel zijn de Chinese prijzen al bekend, die een goed beeld kunnen geven. De goedkoopste versie van de Mi 10 gaat in China 3999 Chinese Yuan kosten, wat neerkomt op ongeveer 526 euro. De Mi 10 Pro heeft een instapprijs van 4999 Chinese Yuan. Omgerekend is dat ongeveer 657 euro. Wil je het beste van het beste, dan betaal je omgerekend 789 euro voor het meest luxe model van de Mi 10 Pro. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi 10 en Mi 10 Pro aangekondigd met de nieuwe Snapdragon 865
Sluiten