Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 19 sep 2018

Xiaomi gaat door: Mi 8 Pro en Mi 8 Lite officieel onthuld

Eerder dit jaar mochten we al kennis maken met de Xiaomi Mi 8, Mi 8 SE en Xiaomi Mi 8 Explorer Edition. Xiaomi vond het blijkbaar nog niet genoeg en voegt nu nog twee modellen toe aan de Mi 8 collectie. Binnenkort kunnen we namelijk ook rondlopen met de Xiaomi Mi 8 Pro en Mi 8 Lite.

Xiaomi Mi 8 Pro

De Xiaomi Mi 8 Pro heeft veel weg van de Mi 8 Explorer Edition en is uitgerust met een 6,2 inch OLED display met de welbekende notch aan de bovenkant. Deze wordt gebruikt om het oortje een plek te geven samen met een infrarood sensor. Dat laatste wordt gebruikt om het toestel te ontgrendelen via een gezichtsscan en zou het op moeten nemen tegen Apple’s Face ID. In tegenstelling tot Apple is Xiaomi nog steeds in-the-mood voor vingerafdrukscanners en het toestel heeft dan ook een in-display exemplaar gekregen.

Xiaomi Mii 8 Pro

Aan de achterkant vinden we een dubbele camera met twee 12 megapixel sensoren, waarvan er één een telefoto lens is om aan de slag te gaan met bokeh foto’s. Voorin kun je selfies maken met de 20 megapixel camera. Onder de motorkap is de Mi 8 Pro verder uitgerust met een Snapdragon 845 chipset in combinatie met 6GB of 8GB RAM en 128GB opslagruimte. De opslagruimte kun je verder uitbreiden met een microSD kaartje. Dat is redelijk opvallend, aangezien Xiaomi’s toestellen de laatste tijd die mogelijkheid niet meer hadden. Een 3.000mAh batterij maakt het geheel af en het toestel draait op Android 8.1 Oreo met daar overheen MIUI 10.

Xiaomi Mi 8 Pro

Xiaomi Mi 8 Lite

De Xiaomi Mi 8 Lite is, zoals de naam al aangeeft, het lichte broertje in de serie. Toch is het LCD display met 6,3 inch net wat groter dat dat van de Pro versie. Het toestel is ook uitgerust met een notch, maar om de prijs te drukken heeft deze geen gezichtsherkenning feature. Ook de in-display vingerafdrukscanner moet het toestel missen en in plaats daarvan is er een scanner aan de achterkant.

Xiaomi Mi 8 Lite

Om je foto’s te maken, heeft de Mi 8 Lite aan de achterkant een dubbele camera module met een 12 megapixel en 5 megapixel lens. Voorin krijg je een 24 megapixel lens voor al je selfies. Om het toestel te poweren vinden we binnenin een Snapdragon 660 chipset samen met 4GB of 6GB aan werkgeheugen. Ook qua opslagruimte zijn er verschillende opties en kun je gaan voor 64GB tot 128GB. We vinden verder weer Android 8.1 Oreo met MIUI 10, maar de batterij is wel iets groter dan die van het Pro model en heeft een capaciteit van 3.350mAh.

Xiaomi Mi 8 Lite

Prijzen en beschikbaarheid

Als je toevallig in China bent, kun je beide toestellen alvast preorderen. De Xiaomi Mi 8 Pro met 6GB kost omgerekend 399 euro, terwijl je voor het 8GB model 450 euro betaalt. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Sunset Gold, Black en Transparant Titanium. Mocht je voor de Mi 8 Lite gaan, dan ben je 174 euro kwijt voor het basismodel. De 6GB versie kost je verder 212 euro en het duurste model met 128GB opslagruimte komt met een prijskaartje van 248 euro.

De Xiaomi Mi 8 Pro wordt vanaf aanstaande vrijdag al verzonden, wat toevallig ook de dag is dat de nieuwe iPhones de deur uit gaan. Op de Mi 8 Lite moeten we wat langer wachten. Die wordt namelijk op 25 september verscheept. Maar dat is dus als je in China woont. In Europa zullen we nog wel even geduld moeten hebben.

Zoals we weten verkoopt Xiaomi naast smartphones ook smartwatches. Onlangs onthulde het Chinese bedrijf de nieuwe Amazfit Verge, die je op AliExpress kunt scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Xiaomi gaat door: Mi 8 Pro en Mi 8 Lite officieel onthuld
Sluiten