Gelekte foto’s Xiaomi Mi 9 tonen indrukwekkend toestel

Op 20 februari worden de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy Fold onthuld door Samsung. Diezelfde dag brandt ook Xiaomi los met de onthulling van de Xiaomi Mi 9. Vier dagen later gaat het Mobile World Congress van start met nog veel meer nieuwe smartphones.

Xiaomi Mi 9 gelekt

5G-smartphones, opvouwbare toestellen: dit wordt de interessantste editie sinds jaren. We hebben in dit artikel een overzicht voor je gemaakt, waarin je precies kunt lezen welke nieuwe onthullingen je kunt gaan verwachten.

Maar goed, terug naar Xiaomi. Waar de Mi-serie normaliter pas een kwartaal later een nieuwe iteratie krijgt, gaat de Chinese gigant dit jaar al direct de strijd aan met Samsung, LG en Sony. De Xiaomi Mi 9 wordt een interessant toestel.

Dat weten we omdat er opnieuw afbeeldingen zijn gelekt. Zowel de voor- als achterkant is in vol ornaat te bewonderen. Het design is nou niet bepaald opvallend of innovatief, maar het totaalpakketje ziet er zeker strak uit.

Ander wapenfeit

We zien de bekende notch, en een driedubbele camera aan de overigens zeer glanzende achterkant. Onder de motorkap kun je het beste van het beste verwachten: de Qualcomm Snapdragon 855, 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. In het scherm zit een vingerafdrukscanner.

Een zeer degelijk toestel dus, al zal het vooral van de prijs afhangen of Xiaomi hiermee op gaat vallen. Gelukkig heeft de techgigant nog een ander wapenfeit op dat vlak: zijn opvouwbare toestel.

De fabrikant deelde daar zelf onlangs al een video van. Een verrassende video, want Xiaomi leek veel verder te zijn dan de concurrentie, waarvan we enkel veel loggere prototypes hebben gezien. Maar wie weet komt daar later deze maand verandering in.

Je merkt het al: we weten minder dan ooit als het om het Mobile World Congress gaat, en dat is eigenlijk alleen maar tof. Op naar 20 februari en de week die daarop volgt!

Xiaomishka

Reageer op artikel:
Gelekte foto’s Xiaomi Mi 9 tonen indrukwekkend toestel
Sluiten