Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 feb 2019

Xiaomi Mi 9 heeft nu al de Pixel 3 en Galaxy Note 9 verslagen

Eerder vandaag kon je al op WANT lezen dat Xiaomi in China de Mi 9 heeft onthuld. Een indrukwekkend toestel met high-end specs, met bovendien een opvallend laag prijskaartje.

Xiaomi Mi 9

Normaliter zit er dan een bekend addertje onder het gras: de camera’s. Fabrikanten moeten immers ergens op besparen om de prijzen laag te houden.

Toch lijkt het er sterk op dat Xiaomi het voor elkaar heeft gekregen om ook op dat vlak te scoren. Op de achterkant van de Xiaomi Mi 9 zit een driedubbele camera, een primeur voor de fabrikant.

Dan hebben we het over een 48MP f/1.75 camera gecombineerd met een 16MP wide-angle sensor en een 12MP telefoto-lens met twee keer zoom.

Pixel 3, iPhone XS Max en Note 9 verslagen

Xiaomi claimde tijdens de onthulling zelfs direct al dat de Mi 9 betere foto’s maakt de de iPhone XS Max. Nu roepen Chinese fabrikanten wel vaker wat, maar camera-autoriteit DxOMark concludeert hetzelfde.

Uit hun uitvoerige tests komt een score voort van 107, waarmee de Mi 9 op cameragebied de Galaxy Note 9 en Pixel 3 verslaat. Twee Android smartphones die bekend stonden als de beste camera-smartphones en bovendien bijna het dubbele van de Mi 9 kosten.

DxOMark concludeert dat het toestel “foto’s van hoge kwaliteit maakt in bijna alle situaties.” Ter vergelijking: de Pixel 3 en Note 9 scoorden respectievelijk 101 en 103.

De belichting is volgens de autoriteit continu spot-on, met aangename kleuren en een accurate witbalans, zonder kleurschaduwen of andere problemen. De noise levels zijn zeer goed onder controle onder typische omstandigheden. Enkel met zeer slecht licht heeft de Mi 9. Ook wordt de autofocus geprezen die onder bijna alle omstandigheden indruk zou maken.

Sterker nog, DxOMark concludeert dat de prestaties bij het gebruiken van de LED-flits “de beste is die we ooit op een smartphone hebben gezien.” Ook de portretmodus en de telefotolens worden geprezen.

De vloer aanvegen

Het vlak waarop de Xiaomi Mi 9 echt de vloer aanveegt met de concurrentie, is video. Met een score van 99 is het met afstand de beste smartphone die DxOMark qua video heeft getest:

“De Xiaomi is de eerste camera die we hebben getest die standaard 4K-footage opneemt, wat tot een bepaalde extent de excellente details verklaart met helder licht, ook bij het opnemen binnenshuis. Tegelijkertijd blijven de noise levels laag.”

“Indrukwekkend genoeg houdt het beeldstabilisatie-systeem alles smooth en stabiel, zelfs met de hoge resolutie waarin de Mi 9 opneemt. Het systeem werkt zowel als je stilstaat als wanneer je loopt zeer efficiënt.”

Dat zijn al zeer positieve conclusies op wat voor prijspunt dan ook, laat staan voor een smartphone die minder dan 500 euro kost. Check via de link hieronder alle testresultaten van het onderzoek, en lees hier meer over de Mi 9 en zijn specs.

DxOMark

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi 9 heeft nu al de Pixel 3 en Galaxy Note 9 verslagen
Sluiten