Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 2 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi heeft nu al meer dan een miljoen Mi 9 toestellen verkocht

Net iets meer dan een maand geleden kondigde de Chinese smartphonemaker Xiaomi zijn nieuwe Mi 9 vlaggenschip aan en het blijkt dat de smartphone behoorlijk goed in de smaak valt. Xiaomi Director of Product Manager Donovan Sung heeft namelijk onlang op Twitter laten weten dat er inmiddels al meer dan een miljoen toestellen wereldwijd zijn verscheept. Dat is een behoorlijke prestatie voor de smartphonemaker en een groot deel van het succes van de Xiaomi Mi 9 zal ongetwijfeld met het thuisland te maken hebben.

Indrukwekkende cijfers Xiaomi Mi 9

In China was de smartphone namelijk een paar dagen na de onthulling al te koop en dat zorgt er natuurlijk voor dat je binnen een maand al wat indrukwekkendere cijfers kunt melden dan wanneer je bijvoorbeeld eerst nog wat weken wacht om het toestel in de winkels te droppen. Chinese gebruikers zijn over het algemeen ook ruwweg verantwoordelijk voor 60 procent van wat Xiaomi verkoopt. De smartphonemaker is nu echter al een tijdje ook gefocust op de Europese markt en sinds vorig jaar vind je Xiaomi smartphones bijvoorbeeld ook gewoon bij Kruidvat. Hun Europese plannen gaan tot nu toe behoorlijk goed en vorig jaar stegen de verkopen in Europa zelfs met meer dan 415 procent.

Betaalbare smartphone met premium features

Het is ergens niet zo heel gek dat de Xiaomi Mi 9 het goed doet. Je kunt de telefoon namelijk scoren voor het schappelijke bedrag van 449 euro, terwijl je er wel premium features voor terugkrijgt. Zo is het toestel uitgerust met Qualcomms Snapdragon 855, die we terugvinden bij bijna alle high-end vlaggenschepen van dit jaar. Daarnaast heeft de smartphone een 6,4 inch AMOLED display van Samsung en kun je rekenen op 8GB RAM en tot 128GB aan opslagruimte. Met 3.300mAh is de batterij wat aan de kleine kant, maar aan de andere kant ondersteunt de smartphone dan wel weer 20 watt draadloos opladen.

Een ander Xiaomi toestel waar veel interesse voor is, is hun opvouwbare smartphone. Het toestel is nog niet op de markt verschenen, maar duikt om de zoveel tijd toch weer online op en is inmiddels zelfs een hype geworden. Als je deze opgedoken video bekijkt, begrijp je waarom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi heeft nu al meer dan een miljoen Mi 9 toestellen verkocht
Sluiten