Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 24 jul 2018

Xiaomi lanceert nieuwe Android One toestellen: Mi A2 en Mi A2 Lite

Vorig jaar mochten we kennismaken met de Xiaomi Mi A1, het eerste Android One toestel van de Chinese smartphonemaker. Het lijkt erop dat de samenwerking met Google erg is bevallen en dit jaar zijn ze terug met de Xiaomi Mi A2 en Mi A2 Lite. Uiteraard ook weer Android One toestellen. Laten we kennis maken met Xiaomi’s nieuwe handsets.

Xiaomi Mi A2

Zoals je zou verwachten is de Xiaomi Mi A2 de krachtigste van de twee.  Hij is uitgerust met een 5,99 inch full HD+ display met een beeldverhouding van 18:9. Om het display te beschermen is gebruik gemaakt van Gorilla Glass 5 en het 2.5D gebogen glas zorgt ervoor dat de randen naadloos overgaan in het frame.

Xiaomi Mi A2

Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 660 in combinatie met 4GB of 6GB aan werkgeheugen. Uiteraard kun je ook kiezen tussen verschillende opslag varianten en kun je gaan voor 32GB, 64GB of 128GB opslagruimte voor al je selfies en apps. Aan de achterkant vinden we een dubbele camera met een 12 megapixel IMX 376 sensor en een 20 megapixel lens met grote 2.0um pixels. Kunstmatige intelligentie helpt je verder met het maken van de mooiste Portrait Mode foto’s voor een extra dramatisch effect. Voorin vinden we weer een 20 megapixel lens met dezelfde 2.0um pixels.  Een 3010mAh batterij zorgt ervoor dat alles gepowered blijft en je kunt genieten van het nieuwe toestel.

Xiaomi Mi A2

 

Xiaomi Mi A2 Lite

Wat bij de Xiaomi Mi A2 Lite meteen opvalt is de welbekende notch aan de voorkant in het 5,84 inch full HD+ display. Vanwege de inham zien we hier een beeldverhouding van 19:9. Xiaomi heeft in het verleden aangegeven fan te zijn van Qualcomm’s Snapdragon 625 chipset, vanwege de balans tussen efficiëntie en performance. Het is dan ook geen verrassing dat we de chipset weer terug zien bij de A2 Lite. Deze wordt gecombineerde met 3GB RAM samen met 32GB opslagruimte of 4GB werkgeheugen in combinatie met 64GB opslagruimte.

Wat verrassend is, is dat het toestel een Micro-USB poort heeft om op te laden. Zijn voorganger, de Mi A1, had echter een USB-C poort, wat toch wel zo’n beetje de nieuwe standaard is geworden op Android toestellen. Verder vinden we op het toestel nog wel de goede oude headphone jack, terwijl deze bij de A2 niet van de partij is.

Xiaomi Mi A2 Lite

Prijzen en beschikbaarheid

We zijn van Xiaomi gewend dat de prijzen behoorlijk schappelijk zijn voor wat je krijgt. Ook hier gaan ze weer voor hun gouden formule en krijgen we vriendelijke prijskaartjes, Het goedkoopste model is de A2 Lite met 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Deze mag je voor 179 euro meenemen uit de winkel. De A2 Lite met 4GB RAM en 64GB opslagruimte komt met een prijskaartje van 229 euro.

Dan gaan we naar de Mi A2, welke uiteraard wat duurder is geprijsd. De 4GB RAM met 32GB opslagruimte variant kun je bemachtigen voor 249 euro. Dan hebben we een model met 4GB RAM en 64GB opslagruimte, welke met 299 euro iets duurder is. Als laatste is er ook nog een versie met 6GB RAM en 128GB opslagruimte, die als duurste model komt met een prijskaartje van 349 euro.

Hoewel de meeste mensen Xiaomi waarschijnlijk kennen van hun smartphones, is er inmiddels bijna geen elektronisch product meer dat het Chinese bedrijf niet in zijn assortiment heeft. Zo komt Xiaomi nu zelfs ook met een elektrische fiets.

Androidcentral

Reageer op artikel:
Xiaomi lanceert nieuwe Android One toestellen: Mi A2 en Mi A2 Lite
Sluiten