Ilona Braam
Ilona Braam Home 28 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi komt met slimme speaker voor een belachelijk lage prijs

Het Chinese merk Xiaomi staat vooral bekend om het aanbieden van premium smartphones voor een prijs die een stuk lager ligt dan de standaard vlaggenschip toestellen. Naast smartphones maakt het bedrijf ook allerlei andere uiteenlopende apparaten en gadgets. Met de nieuwste toevoeging stapt Xiaomi in de slimme speaker arena met Amazon, Google, Apple en nieuwe speler Facebook. Binnenkort zal de Xiaomi  Mi AI speaker namelijk zijn intrede doen met uiteraard een zacht Xiaomi prijsje.

Xiaomi Mi AI speaker hoort je met zes microfoons vanaf zestien meter

Xiaomi’s Mi AI speaker komt met zes microfoons, die tot op zestien meter aan alle kanten spraakopdrachten te kunnen ontvangen.  De speaker zou audio van een hoge kwaliteit leveren en uiteraard uitgerust zijn met een eigen AI. Of deze Mi AI zal heten of een andere leuke naam krijgt is nog onbekend.

Xiaomi Mi AI speaker

Uitgerust met grote Xiaomi bibliotheek aan streaming content

Zoals de andere slimme speakers op de markt zal de slimme speaker van Xiaomi muziek kunnen streamen, je vertellen over het weer en je helpen met het herinneren van belangrijke afspraken. Wie andere apparaten van Xiaomi in huis heeft, zoals de Mi Robot stofzuiger, Mi TV en Mi Box, heeft geluk. Ook deze zullen met de speaker op afstand bestuurd kunnen worden. Daarnaast zal de speaker ook apps van andere bedrijven ondersteunen en komen met een grote bibliotheek aan content om te streamen.

Xiaomi Mi AI

Een wat meer hoekige Amazon Echo

Wat het design betreft heeft de Mi AI iets weg van de Echo speaker van Amazon. Het is een torentje met aan de bovenkant een led ring in verschillende kleurtjes. Deze lichten op wanneer de speaker actief is. Verder is het apparaatje uitgerust met drie verschillende speakers, waarvan twee aan de zijkanten en één onderaan het apparaat.

Xiaomi Mi AI speaker

Zacht Xiaomi Prijsje

Waar Xiaomi fans altijd erg blij van worden is de prijs van de producten. Bij de Xiaomi Mi AI zal dat ook zeker weer het geval zijn. Het apparaatje zou namelijk in de winkel komen te staan voor het belachelijk lage bedrag van 45 dollar. Dat is wel wat anders dan 180 dollar voor Amazon’s Echo of zelfs 350 dollar voor de HomePod van Apple. Een nadeel aan Xiaomi is echter wel dat het merk nog steeds niet makkelijk te vinden is in Nederland. Maar mocht je toevallig in China zijn is het zeker een aanrader.

Waar Xiaomi zichzalf apart zet door een slimme speaker aan te bieden voor een lage prijs, doet Facebook dat door een display toe te voegen aan die van hem. Hierdoor kunnen gebruikers ook visueel interacteren met het apparaat en zou het voor een bepaalde groep mensen een doorslaggevende reden kunnen zijn om voor de Facebook speaker te gaan.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi komt met slimme speaker voor een belachelijk lage prijs
Sluiten