Maak kennis met de Xiaomi Mi Band 3: spotgoedkope fitness tracker

Xiaomi is behoort tot ‘s wereldste populairste fabrikanten van wearables. Dat komt grotendeels door het gigantische succes van de Mi Band-serie. Die bestaat uit handige fitness trackers die slechts een paar tientjes kosten. Daarmee zijn ze een veel goedkoper alternatief voor duurdere oplossingen zoals de Apple Watch en de FitBit. Maak nu kennis met de Xiaomi Mi Band 3!

Xiaomi Mi Band 3

De Xiaomi Mi Band 3 is naast de Xiaomi Mi 8 onthuld. Het is een mooie upgrade voor het huidige model: een hartslagsensor, een groter 0.78-inch OLED scherm en NFC maken het pakketje af. Het scherm heeft nu een resolutie van 128 x 80. Dat klinkt belabberd, maar op zo’n klein schermpje is het meer dan voldoende.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste technieuws in je inbox!.
[revue_subscribe]

De 110mAh batterij is ook significant groter dan die van de Mi Band 2. Xiaomi belooft zelfs een accuduur van meer dan twintig dagen. Ideaal als je gefocust bent op het bijhouden van je prestaties, maar je niet zoals bij de Apple Watch er zin in hebt om elke nacht je wearable op te laden.

Xiaomi Mi Band 3

De Mi Band 3 is verder waterdicht tot wel vijftig meter diep. Een paar baantjes trekken of duiken is dus geen probleem. De wearable maakt verbinding met je smartphone middels Bluetooth 4.2 LE. Door het grotere scherm kan er vanaf nu ook meer informatie op je pols getoond worden.

Denk bijvoorbeeld aan SMS-berichten en notificaties. Daarmee is het al helemaal een scherpe deal, in het achterhoofd houdende dat de Mi Band 3 omgerekend slechts 30 dollar gaat kosten. Het is nog niet precies bekend of het bandje ook naar Nederland komt en wat voor prijskaartje er dan aan gaat hangen. Kruidvat gaat echter zeer binnenkort Xiaomi-producten verkopen, dus de kans is groot dat je zeer snel met de wearable aan de slag kunt gaan.

In China komt er overigens ook een model zonder NFC uit, die 25 dollar gaat kosten.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Xiaomi Mi Band 3: spotgoedkope fitness tracker
Sluiten