Xiaomi CEO onthult per ongeluk Xiaomi Mi Band 3

We kennen Xiaomi vooral van de spotgoedkope doch degelijke smartphones. Waar ze in China volgepropt worden met reclame, kunnen wij van degelijke specificaties genieten voor een lage prijs. Top dus, maar je zou bijna vergeten dat Xiaomi in andere productcategorieën nog veel harder aan het scoren is. Binnenkort ook met de Mi Band 3.

Xiaomi toont (per ongeluk) Xiaomi Mi Band 3

Zo is het Chinese merk wereldwijd koploper als het om powerbanks gaat. Hetzelfde geldt voor fitness-trackers. In beide markten weet Xiaomi voor bizar lage prijzen kwaliteit af te leveren, waardoor de (Westerse) concurrentie relatief kansloos is.

Zo kost de populaire Xiaomi Mi Band vaak minder dan 20 euro. Daar krijg je een perfect werkende fitness-tracker voor terug. Ondertussen zijn we alweer aanbeland bij de derde generatie, zo blijkt uit een opgedoken foto.

De Chinese fabrikant onthulde vorige week een speciale gaming smartphone, met het nieuwe submerk Black Shark. Nu games als Fortnite en PBUG mobiel terrein veroveren lijkt het een briljante zet te zijn.

Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi CEO Lei Jun was ook aanwezig. Hij werd gefotografeerd met de nieuwe gaming smartphone in zijn hand. Bij nadere inspectie valt echter vooral zijn pols op. Daar zien we namelijk een merkwaardige fitness-tracker.

Het gaat duidelijk niet om de Mi Band 2. Het scherm is namelijk een stuk groter, en het design wijkt verder af. Xiaomi’s dochtermerk Huami bevestigde eerder al tegenover media dat dit jaar een Mi Band 3 uitkomt.

De conclusie lijkt duidelijk te zijn: dit is de eerste foto van de Xiaomi Mi Band 3. Een foutje? De kans is zeer groot dat het Chinese merk zo bewust zijn nieuwste wearable aan het teasen is.

De grote vraag blijft vooral of de wearable zo spotgoedkoop kan blijven.

Bluetooth 4.2

Naar verluidt ondersteunt de Xiaomi Mi Band 3 Bluetooth 4.2, met een groter OLED-scherm. Verder kun je de bekende fitness-functies verwachten. De grote vraag blijft vooral of de wearable zo spotgoedkoop kan blijven.

20 euro blijft een bizarre prijs, al helemaal vergeleken met de concurrentie. Die bieden vaak net iets meer features, maar met een zeer groot prijsverschil. Hopelijk horen we binnenkort meer! Check ondertussen de nieuwe smartwatches van Fitbit.

?Lees ook: Zo ziet het fitnessen van de toekomst eruit

MyDrivers

Reageer op artikel:
Xiaomi CEO onthult per ongeluk Xiaomi Mi Band 3
Sluiten