Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 10 okt 2018

Android TV voor een schijntje: Xiaomi introduceert Mi Box S

Deze week gaat het in techland continu over Google. De zoekgigant onthulde dinsdag een stortvloed aan nieuwe gadgets, die je hier kunt checken. Ook andere fabrikanten plukken de vruchten van de platformen die Google ontwikkelt. Zo onthulde Xiaomi deze week een nieuw Android TV-doosje: de Xiaomi Mi Box S.

Xiaomi Mi Box S onthuld

Het design van het nieuwe model valt meteen op, en doet vermoeden dat het om een volledige upgrade van de Xiaomi mi Box gaat. Dat valt echter (en helaas) mee. De Mi Box S borduurt subtiel voort op zijn voorganger uit 2016.

Oftewel, 4K streamen op je televisie en monitor en door content navigeren met Android TV. Zie het dus als een doosje waarmee je elke televisie omtovert in een smart TV,  maar dan krachtiger en sneller dan de gemiddelde slimme televisie. Een Chromecast met een dedicated interface dus.

Xiaomi Mi Box S

De Mi Box S wordt verscheept met de laatste versie van Android TV, gebaseerd op Android 8.1 Oreo. Google Assistant zit er direct ingebakken, en kan geactiveerd worden met een speciale knop bovenaan de afstandsbediening.

Ook zit er dit keer een toegewijde Netflix-knop op de compacte afstandsbediening, evenals een live televisie-knop. Onder de motorkap zit een quad-core CPU, 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en Bluetooth 4.2. Meer dan capabel voor een Android TV-doosje.

Xiaomi Mi Box S

De grootste verandering? De prijs. De Mi Box was al goedkoop met een prijskaartje van 69 dollar, en die zakt nu naar 60 dollar. Vooralsnog is het niet bekend of de Mi Box ook naar Nederland komt, maar via derde partijen kun je er sowieso eentje scoren. Bovendien gaat de Kruidvat binnenkort Xiaomi-producten verkopen.

Op AliExpress kun je de oude Mi Box al voor lage prijzen scoren, en de Mi Box S zal daar binnenkort ook verschijnen. Check vooral ook ons speciale AliExpress-dossier, vol koopjes, uitlegartikelen en zelfs video’s.

Reageer op artikel:
Android TV voor een schijntje: Xiaomi introduceert Mi Box S
Sluiten