Ilona Braam
Ilona Braam Home 3 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi Mi laser projector brengt complete bioscoopervaring naar je woonkamer voor lage prijs

Hoewel we al behoorlijk grote tv’s in de winkel hebben liggen komen ze vaak niet in de buurt van de kwaliteit waarvan je in de bioscoop kunt genieten. Uiteraard kun je ook een laser projector aanschaffen, maar die zijn zoveel duurder dat je het toch vaak maar bij je tv houdt. Xiaomi komt nu met een mooi compromis. Een laser projector systeem rechtstreeks uit de bioscoop voor de zeer schappelijke prijs van omgerekend 1290 euro. Met de Xiaomi Mi laser projector zet het Chinese bedrijf de “kwaliteit voor minder” filosofie voort, die we kennen van de smartphone lijn.

Xiaomi Mi laser projector

Bioscoop technologie met aangepaste lichtverwerking oplossing

De Xiaomi Mi laser projector geeft je met een 150 inch beeld behoorlijk waar voor je geld. Het apparaat maakt gebruik van de ALPD 3.0 laser lichtbron technologie van Appotronics, welke in 90% van de Chinese bioscopen wordt gebruikt. Daarnaast heeft Xiaomi ook een eigen technologie ontwikkeld voor het verwerken van digitaal light (DLP) in samenwerking met Texas Instruments.

Xiaomi Mi laser projector

Xiaomi Mi laser projector met ingebouwde speakers voor het volledige theater gevoel

Met de Xiaomi projector wordt niet alleen gezorgd voor het beeld, maar ook de audio is meteen geregeld. Het apparaatje komt namelijk met een geïntegreerd speaker systeem voor de complete ervaring. Daarnaast is ook het interface van de Mi TV mediaspeler geïntegreerd in het kastje.

Xiaomi Mi laser projector

Efficiënte oplossing voor 25.000 uur kijkplezier

Met de Mi laser projector wordt het mogelijk voor een grotere groep mensen om ook de bioscoopervaring in huis te halen. Met een laser systeem heb je ook meteen het voordeel van verhoogde efficiëntie met betrekking tot energieverbruik, een langere levensduur en meer heldere en intense kleuren. Met Xiaomi’s projector heb je meteen 25.000 uur plezier van je favoriete films.

Ook LG is onlangs bezig geweest met een relatief betaalbare laser projector. De Probeam van LG geeft je full HD beelden van maximaal 120 inch groot voor een prijs van omgerekend 1300 euro. Om Xiaomi’s projector te verslaan zou de beeldkwaliteit een stuk beter moeten zijn. Anders gaan we toch voor de Mi laser projector met een groter beeld voor een lagere prijs.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi laser projector brengt complete bioscoopervaring naar je woonkamer voor lage prijs
Sluiten