“Xiaomi Mi 9 gelekt via Xiaomi project manager”

Deze maand zijn behoorlijk wat ogen gericht op Samsung‘s Unpacked evenement, waar de Galaxy S10 toestellen eindelijk onthuld zullen worden. Februari is echter ook de maand waarin Xiaomi zijn nieuwe vlaggenschip zou moeten onthullen. De Xiaomi Mi 9 belooft ook met indrukwekkende dingen te komen en nog voor de officiële onthulling lijkt het toestel nu gelekt te zijn in een foto van niemand minder dan Wang Teng Thomas, de product manager van Xiaomi.

Xiaomi Mi 9 met driedubbele camera

De foto verscheen op de Weibo pagina van Thomas, maar werd al gauw weer verwijderd. Uiteraard was het al te laat en hadden anderen het beeld al opgeslagen en in de foto zou de Xiaomi Mi 9 te zien zijn. Helaas is alleen de achterkant van het toestel zicht, maar die geeft ons alvast wat meer informatie. Zo is een verticale driedubbele camera te zien, wat overeenkomt met de geruchten.

Xiaomi Mi 9 leak

Grote in-display vingerafdrukscanner

Niet alleen wat we zien geeft ons meer info over de smarthome, maar ook juist wat we niet zien. Er is namelijk geen vingerafdrukscanner aanwezig aan de achterkant, wat zou betekenen dat deze terug is verhuisd naar de voorkant in de vorm van een in-display vingerafdrukscanner. Eerder zagen wij bij Xiaomi’s Mi 8 Pro en Mi 8 Explorer Edition al een in-display vingerafdrukscanner. De scanner van de Mi 9 wordt waarschijnlijk echter een nieuwere versie met een actief gebied va 50 x 25 mm. Dat is vijf keer groter dan de scanner van de oudere toestellen.

Snapdragon 855 en 6,4 inch display

Dat is het voor de foto, maar natuurlijk zijn er al redelijk wat geruchten over de andere specificaties. Zo zou de driedubbele camera uitgerust zijn met Sony’s IMX585 48 megapixel sensor. Deze zou vergezeld worden van een tweede 12 megapixel camera en een 3D Time-of-Flight diepte sensor. De Xiaomi Mi 9 zou verder komen met een 6,4 inch display, 3.500mAh batterij en onder de motorkap Qualcomm’s Snapdragon 855 chipset.

Explorer Edition met meer features

Helaas zou de standaard versie van de Mi 9 geen 5G netwerken ondersteunen, maar er zou volgens Xiaomi president Lin Bin ook een Explorer Edition op de markt verschijnen. Deze zou met features komen die het standaard toestel niet heeft, waaronder mogelijk een transparante achterkant. Mogelijk komt dit toestel wel met 5G ondersteuning, maar dat moeten we nog maar zien.

In de tussentijd is Xiaomi natuurlijk ook nog bezig met zijn opvouwbare smartphone om de strijd aan te gaan tegen Samsung en Huawei. Hoewel er nog geen officiële onthullingsdatum is voor het toestel, is onlangs een video opgedoken waaruit blijkt dat Xiaomi zo’n beetje klaar zou moeten zijn voor massaproductie.

PhoneArena

Reageer op artikel:
“Xiaomi Mi 9 gelekt via Xiaomi project manager”
Sluiten