Vers van MWC 2019: Maak kennis met de Xiaomi Mi Mix 3 5G-editie

Vandaag is een grote dag voor smartphonemakers over de wereld. Het is namelijk de start van het Mobile World Congress 2019 en Xiaomi is al druk bezig geweest op het grote podium om zijn strakke devices te laten zien. En één van de hoogtepunten van hun presentatie was de Mi Mix 3. Die kennen we natuurlijk al van vorig jaar, maar we hebben het nu over een heuse 5G-editie van het toestel.

Mi Mix 3 met Snapdragon 855

De specs van de Mi Mix 3 blijven voor een groot deel hetzelfde als bij zijn 4G broertje, maar er zijn wel een paar belangrijke upgrades. Natuurlijk is één van de grote verschillen dat het toestel 5G-internet ondersteunt en hiermee klaar is voor de toekomst om het maar zo te zeggen. Uiteraard moest de 5G-connectiviteit meteen ook gedemonstreerd worden en Xiaomi pronkte dan ook met hun “eerste”  5G video-oproep. Daarnaast vinden we onder de motorkap in plaats van een Snapdragon 845 chipset een kersverse Snapdragon 855 van Qualcomm met een aparte X50 modem. Dat wordt dit jaar de chipset die we in veel grote smartphones terug zullen zien.

Xiaomi Mi Mix 3 5G

Grotere batterijcapaciteit

Iets anders dat ook is aangepast is de batterijcapaciteit. Deze gaat van 3.200mAh bij het 4G model naar een mooie 3.800mAh. Dat zou er in combinatie met de nieuwe chipset in theorie voor moeten zorgen dat het toestel een stuk langer meegaat voordat er opgeladen moet worden. Uiteraard is de Snapdragon 855 weer een stukje efficiënter dan zijn voorganger, zoals we elk jaar gewend zijn van Qualcomms nieuwe chips. Ook vinden we onder de motorkap een speciaal hybrid koelingsysteem om ervoor te zorgen dat het toestel niet oververhit raakt.

Google Assistant knop

Verder is de Mi Mix 3 uitgerust met een 6,39 inch AMOLED display en heeft het toestel een screen-to-body ratio van 93,4 procent. In plaats van het glas dat je bij veel vlaggenschepen aan de achterkant ziet, heeft Xiaomi hier gekozen voor keramiek. Dat zou wat steviger moeten zijn en minder snel kapot moeten vallen. Het geheel wordt afgemaakt met een aluminium frame en heeft al met al een premium uitstraling. Mocht je overigens Google Assistant vaak gebruiken, zul je blij zijn om te weten dat er een speciale knop is voor de virtuele assistent.

Dubbele 12 megapixel camera

Qua camera’s is er helaas niet zoveel bijzonders aan de hand. Het lijkt erop dat Xiaomi zich daar wat heeft ingehouden om de prijs van het toestel nog redelijk te houden. Aan de achterkant vinden we een dubbele camera met een 12 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telefotolens. Hier wordt kunstmatige intelligentie ingezet om onder andere video bokeh effecten te verzorgen en de belichting optimaal te krijgen.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer we het toestel precies in Europa zullen zien verschijnen is nog even onbekend. We weten in ieder geval na de presentatie wel dat het toestel komt met een vanafprijs van 599 euro. Wat je qua RAM en opslagruimte daarvoor krijgt is nog even afwachten. Het toestel zou in ieder geval komen met een model met 10GB RAM.

Zoals we weten is Xiaomi één van de grote spelers op de smartphonemarkt en onlangs werd ook de Xiaomi Mi 9 onthuld en met zijn opvallend laag prijskaartje heeft hij nu al de Pixel 3 en Galaxy Note 9 verslagen.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Vers van MWC 2019: Maak kennis met de Xiaomi Mi Mix 3 5G-editie
Sluiten