Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 sep 2018

5G bevestigd: hands-on video toont innovatieve Xiaomi Mi Mix 3

Onlangs onthulde Xiaomi vanuit het niks de eerste foto van de Xiaomi Mi Mix 3. Waar de fabrikant twee jaar geleden als eerste een smartphone met dunne schermranden afleverde, gaat het merk nu nog een stap verder.

Xiaomi Mi Mix 3 hands-on

De Mi Mix 3 heeft geen notch, maar ook geen kin. De selfiecamera zit verstopt in een slider. Dat resulteert in een futuristisch ogende smartphone. Maar ja, hoe werkt dat in de praktijk?

Een gelekte hands-on video geeft nu voorzichtig antwoord op die vraag. We zien het slider-mechanisme in actie. Het is een compromis dat voorlopig controversieel zal blijven, maar je kunt niet om het bijzonder strakke resultaat heen.

Hiermee is ook meteen bevestigd dat de schermranden op de eerste officiële foto niet digitaal bewerkt waren. Daar is de Chinese fabrikant namelijk nou niet bepaald vies van.

5G-ondersteuning

Naast deze mysterieuze video is er ook een nieuwe foto gedeeld van het toestel, door Xiaomi CEO Lin Ben. We zien het toestel in een testomgeving. De statusbar verraadt dat de Mi Mix 3 wellicht de eerste high-end smartphone met 5G-ondersteuning wordt.

Xiaomi Mi Mix 3

Het bedrijf beweert dat downloadsnelheden meer dan tien keer zo hoog als 4G liggen. Dat zegt in principe nog niet zoveel, gezien het verschil in 4G-technologieën groot is. De resultaten hangen in de praktijk vooral af van de ondersteuning van providers en hun netwerken.

Al met al is het duidelijk dat Xiaomi met de Mi Mix 3 een ambitieus toestel af gaat leveren. Hoe dat uitpakt, gaan we de komende maanden ontdekken!

The Vergehttps://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/9/4/17816770/xiaomi-mi-mix-3-5g-support-confirmed-photo

Reageer op artikel:
5G bevestigd: hands-on video toont innovatieve Xiaomi Mi Mix 3
Sluiten