Xiaomi Mi Mix 3 onthuld: 5G, innovatieve slider en 10GB RAM

Eindelijk is het dan zo ver: Xiaomi heeft de Mi Mix 3 onthuld. Twee jaar geleden maakte de Mi Mix zijn debuut. De Chinese fabrikant bewees in een klap dat het niet enkel een copycat was. Sterker nog, Xiaomi trapte de trend van dunne schermranden af.

Xiaomi Mi Mix 3 onthuld: de volgende stap

Nu zet de ambitieuze fabrikant de volgende stap, door korte metten te maken met de notch. Daardoor is het toestel bijna een en al scherm. De camera’s zitten verborgen in een slider. Je kunt de achterkant van de Android smartphone omhoog schuiven.

Daar is Xiaomi niet de eerste in. We hebben bijvoorbeeld al kennis kunnen maken met de Vivo Nex en Oppo Find X. Het grote verschil is hier echter dat de Mi Mix 3 geen motors gebruikt. Het gaat om een klassiek fysiek mechanisme, zoals je nog kent van oude slider-mobieltjes.

Xiaomi Mi Mix 3

CEO Lei Jun beweert dat het resultaat een soepelere gebruikservaring is. De consequentie daarvan is wel dat de camera dus niet automatisch tevoorschijn komt wanneer je een foto wilt nemen. Waarschijnlijk is het andersom wel geautomatiseerd, maar dat moeten we nog gaan ontdekken.

Maar goed, laten we even naar de specs van dit monster kijken. De Xiaomi Mi Mix 3 heeft een 6.4-inch 1080p OLED-scherm. Onder de motorkap zit de bekende en zeer capabele Snapdragon 845, die je kent van de Galaxy S9 en binnenkort de OnePlus 6T.

10GB aan werkgeheugen

Nu komt de verrassende factor: je kunt de Mi Mix krijgen met maar liefst 10GB aan werkgeheugen. Een record in de industrie. Gelukkig kun je het ook iets bescheidener (en goedkoper) aanpakken door voor 6GB te kiezen.

Xiaomi Mi Mix 3

Aan de achterkant van het toestel zit een dubbele 12MP-camera, één groothoeklens en een telelens. Een 24MP selfiecamera moet haarscherpe selfies opleveren, in samenwerking met een tweede 2MP sensor.

Xiaomi Mi Mix 3

5G naar Europa en prijzen

Aan de achterkant zit nog gewoon een vingerafdrukscanner, dus je hoeft niet telkens de slider te gebruiken om het toestel te ontgrendelen. Ook een mooi detail: Xiaomi komt volgend jaar met een 5G model in Europa (!). Daarmee is meteen de verkrijgbaarheid ook in Nederland een stuk beter.

Het basis model met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen gaat 475 dollar kosten. Voor 575 dollar krijg je 8GB en 256GB, en voor 720 dollar scoor je de variant met 10GB aan werkgeheugen.

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi Mix 3 onthuld: 5G, innovatieve slider en 10GB RAM
Sluiten