Indrukwekkende randloze Xiaomi Mi Mix 3 officieel bevestigd

Xiaomi schudde twee jaar geleden zijn copycat-reputatie van zich af met de Xiaomi Mi Mix. Dat toestel trapte de trend af van dunne schermranden. Die randen werden er nog iets dunner op met de Mi Mix 2. In oktober gaat de ambitieuze fabrikant nog een stap verder met de Xiaomi Mi Mix 3.

Xiaomi Mi Mix 3: 2019 wordt het jaar van de slider

CEO Lei Jun bevestigde gisteravond dat het flagship in oktober onthuld gaat worden. Tot dan worden we zoet gehouden met een afbeelding die het toestel al in vol ornaat toont, dankzij een post van president Lin Bin.

Het is meteen duidelijk dat Xiaomi de boel opnieuw innovatief aanpakt. De Mi Mix 3 heeft nagenoeg geen schermranden, en er is ook geen notch te bekennen. Dat is mogelijk dankzij een systeem dat we kennen van de Oppo Find X en de Honor Magic 2.

Oftewel, een slider-mechanisme. De achterkant van de Mi Mix 3 kun je omhoog schuiven, waardoor er een dubbele camera tevoorschijn komt. Daardoor is er geen notch meer nodig. Wat de Mi Mix 3 echter nog beter doet dan de concurrentie, is het verkleinen van de ‘kin’.

Xiaomi Mi Mix 3

De meeste Android toestellen met een notch, hebben alsnog een dikke schermrand aan de onderkant, in tegenstelling tot de iPhone X. Xiaomi heeft het nu duidelijk ook voor elkaar gekregen om de benodigde technologie anders weg te werken, waardoor de kin slechts een haar dikker is dan de overige randen.

Wat weten we verder over de Xiaomi Mi Mix 3? Erg weinig. Op basis van de rest van de markt kunnen we wel veilig stellen dat het toestel gebruik maakt van de Snapdragon 845. Verder kun je waarschijnlijk rekenen op 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Hopelijk draait het toestel ook meteen op Android 9 Pie. De Mi Mix 3 zal eind oktober al te koop zijn, dus verwacht een evenement aan het begin van de maand. Hopelijk valt het prijskaartje mee…

 

Weibo

Reageer op artikel:
Indrukwekkende randloze Xiaomi Mi Mix 3 officieel bevestigd
Sluiten