De Xiaomi Mi Mix Alpha is een smartphone met bijna alleen maar scherm

Een groot scherm voor een smartphone is handig. Op die manier kun je beter naar je favoriete serie op Netflix kijken terwijl je in de trein zit. Ook helpt het om op te gamen. En natuurlijk is het fijner typen op een groter scherm. Maar wat nou als je hele telefoon je scherm is? Dat is waarschijnlijk de vraag die de mensen van Xiaomi ook hadden. Ze hebben zodoende de Xiaomi Mi Mix Alpha onthuld. Een concept smartphone die bijna enkel uit een scherm bestaat.

De Xiaomi Mi Mix Alpha

Het idee van de Xiaomi Mi Mix Alpha is dat het vooral laat zien wat er mogelijk is. De smartphone gaat gelanceerd worden voor een prijs van zo’n 2.500 euro. Daarmee is het een smartphone die vooral tof is als idee en niet zozeer om daadwerkelijk te gebruiken, tenzij je echt iets anders wilt hebben dan de zoveelste iPhone. De onderstaande video geeft je een goed idee van wat je kunt verwachten.

Het gaat om een zogenaamd surround screen, dat om de hele smartphone heen zit. Het wordt alleen maar onderbroken door de camera die in het midden van de achterkant zit. Als je aan die kant naar het scherm kijkt, dan krijg je informatie over de batterij, hoe goed je verbinding daar is en of je verbonden bent met Wifi. Aan de zijkant zitten overigens de volumeknoppen, maar die zijn verwerkt in het scherm en werken door er druk op te zetten. Die zie je dus niet fysiek.

De Xiaomi Mi Mix Alpha maakt verder gebruik van een 108-megapixel camera sensor van Samsung, die samen met Xiaomi is ontwikkeld. De pixels worden door de sensor in 2×2 vierkantjes gestopt, om zo een betere foto te kunnen maken bij weinig licht. Een selfiecamera is er overigens niet, maar door het scherm naar je te draaien kun je een foto maken en zien op de achterkant hoe je er bij staat. In december moet de smartphone uitkomen.

Reageer op artikel:
De Xiaomi Mi Mix Alpha is een smartphone met bijna alleen maar scherm
Sluiten