Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 2 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi Mi Mix Alpha om ‘onbekende redenen’ uitgesteld

De Xiaomi Mi Mix Alpha, de smartphone die bijna alleen maar bestaat uit scherm, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat is het nieuws dat Abacus als eerste meldt. Wat de reden is dat Xiaomi het toestel uitgesteld heeft, is op dit moment ook nog niet bekend.

Het was de bedoeling dat de futuristische smartphone in december 2019 zou verschijnen, maar dat feest gaat dus niet door. Normaal gesproken komen bedrijven met een vervangende releasedatum, maar dat is nu niet het geval. Xiaomi laat weten dat het binnenkort met informatie komt over de lancering van de smartphone die, dankzij een uniek ontwerp, gewild is.

Xiaomi stelt lancering Mi Mix Alpha uit

In september vorig jaar onthulde Xiaomi de Mi Mix Alpha: een smartphone die bijna alleen maar uit scherm bestaat. Het werd door verschillende media zelfs “de smartphone van de toekomst” genoemd. Veel informatie over het toestel was er niet te vinden, maar we hebben wel een eerste blik kunnen werpen. In onderstaande video is de smartphone te zien die een gigantisch prijskaartje van zo’n 2500 dollar draagt.

De Xiaomi Mi Mix Alpha beschikt over een screen-to-body ratio van 180.6%, wat uiteraard behaald wordt door het feit dat het scherm om de telefoon heengeslagen is. Je zou het kunnen vergelijken met de opvouwbare smartphone waar Xiaomi mee bezig is, die al omgevouwen om het scherm is. Het is een indrukwekkend stukje technologie, maar ook een ingewikkeld stukje. Wat dat betreft zijn er duizenden redenen waarom Xiaomi de lancering van de smartphone heeft uitgesteld.

Stil rond opvouwbare smartphone

Naast de Xiaomi Mi Mix Alpha is er nog een toestel van het bedrijf dat veel indruk wist te maken. Het gaat om de opvouwbare Mi Fold, die in maart 2019 opdook. In een promovideo liet het bedrijf zien de opvouwbare technologie, die Huawei en Samsung in 2019 ook toonden, naar een volgend niveau te tillen. De smartphone kon, door de zijkanten uit te klappen, omgetoverd worden tot een tablet. Een manier van vouwen die niet alleen goed uitgewerkt lijkt te zijn qua mechanisme, maar er ook nog eens ontzettend goed uitziet.

Maar waar we begin 2019 veel hoorde over het toestel, is het daarna vrij stil gebleven. Wat nu precies de planning is van de Xiami Mi Fold is op dit moment niet bekend. En dat is op z’n zachts gezegd jammer te noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi Mix Alpha om ‘onbekende redenen’ uitgesteld
Sluiten