Nieuwe Xiaomi Mi Mix is mogelijk opvouwbaar en kan snelladen met 200W

Xiaomi is in 2020 ontzettend lekker bezig. Niet alleen wist het goede smartphones op de markt te brengen, maar verkocht het bedrijf in het derde kwartaal ook meer toestellen dan Apple. En met de meest recente ontwikkelingen en geruchten, kan het bedrijf ook met de nieuwe Xiaomi Mi Mix wederom scoren.

Officieel gezien is er nog weinig bekend over de nieuwe smartphone, maar nieuwe geruchten en leaks schetsen een veelbelovend beeld. De smartphone wordt mogelijk niet alleen opvouwbaar, maar zou ook kunnen laden met een vermogen van 200W.

Nieuwe Xiaomi Mi Mix smartphone

Wie Xiaomi al een tijdje volgt zal weten dat het bedrijf met de Mi Mix serie experimenteert. Zo worden nieuwe technologieën toegepast om te kijken of deze ook toe te passen zijn op andere smartphones. Iets wat het bedrijf, volgens Digital China Station, ook met het aankomende toestel zal gaan doen. De betrouwbare Chinese lekker laat weten wat de plannen voor de Xiaomi Mi Mix zullen worden. En het is zeker weten niet mis.

Het is een uniek jaar wat betreft de Xiaomi Mi Mix. Normaal gesproken krijgen we ieder jaar een nieuw toestel te zien, maar dat gaat voor 2020 niet op. We krijgen dus volgend jaar pas weer een toestel uit de serie. Maar niet zomaar één. De aankomende Xiaomi Mi Mix is naar verluidt namelijk een opvouwbare smartphone met één heel groot voordeel. De Xiaomi Mi Mix zal namelijk in de mogelijkheid zijn om de batterij op te laden met een vermogen van 200W. Mocht dit waar zijn, dan is heeft het Chinese bedrijf echt een gigantische stap te pakken op dit gebied.

Xiaomi Redmi Note 9
De Redmi Note 9 (Afbeelding: Xiaomi)

Uiteraard zullen we nog wel even moeten wachten voor we ermee aan de slag kunnen. Sterker nog: we moeten eerst nog even wachten voor we uberhaupt te horen krijgen of de functionaliteit wordt toegepast.

Steeds sneller laden

De Xiaomi Mi Mix is het zoveelste toestel dat met een nieuwe oplaadtechnologie komt. Niet heel gek, want als we anno 2020 naar smartphones kijken is dat zonder twijfel het gebied waar nog veel te halen gaat. Batterijen zijn in de loop der jaren steeds groter geworden en gaan inmiddels eerder anderhalve dag mee in plaats van één dag. Maar om heel eerlijk te zijn zat er op het gebied van opladen nog niet echt schot in de zaak. Gelukkig zetten bedrijven daar vol op in.

OnePlus introduceerde kort geleden de OnePlus 8T die met een vermogen van 65W op kan laden. Lenovo sloot aan met de Legion Dual die een laadvermogen van 90W ondersteunt. De Xiaomi Mi 10 Ultra staat dit moment, met een laadvermogen van 120W, aan de top. Bedrijven als Oppo en Realme zijn op dit moment druk bezig om 125W smartphones op de markt te brengen. Maar mocht het lukken, dan worden deze technologieën allemaal overtroffen door de Xiaomi Mi Mix van 2021.

Reageer op artikel:
Nieuwe Xiaomi Mi Mix is mogelijk opvouwbaar en kan snelladen met 200W
Sluiten