De nieuwe Xiaomi Mi Note 10: eerste 108-megapixel camera in een smartphone een feit

De Xiaomi Mi Note 10 is aangekondigd in Madrid, waardoor ‘s werelds eerste smartphone met een 108-megapixel camera een feit is. Alhoewel: dat was gisteren stiekem al het geval. In China werd het toestel aangekondigd als de CC9 Pro en deze is dan ook vanaf vandaag te koop.

Nederland krijgt hetzelfde toestel in de winkels, maar dan dus onder de naam Mi Note 10. Het toestel beschikt over een 108-megapixel camera, die eerder dit jaar al werd aangekondigd. Maar het toestel is niet alleen voorzien van een uiterst indrukwekkende camera, maar ook van een indrukwekkende batterij en uitstekende specificaties.

Eerste smartphone met 108-megapixel camera een feit

De nieuwe Xiaomi Mi Note 10 beschikt over een camerasysteem dat bestaat uit maar liefst vijf camera’s. Een van deze camera’s is dus de indrukwekkende 108-megapixel wide-angle lens waarvan we wisten dat hij zou komen dit jaar. Uiteraard doet deze camera het niet alleen en wordt hij ondersteund door vier andere camera’s. Zo zit er een 5-megapixel telefoto-camera in het toestel met 5X optische zoom en 10x hybride zoom. Daarbij vinden we ook een 12-megapixel telefoto camera die ontworpen is voor portret-foto’s, een 20-megapixel ultra-wide camera met een kijkhoek van 117-graden en macro lens van 2-megapixel.

Xiaomi Mi Note 10
Familiekiekje (Afbeelding: Xiaomi)

Uiteraard blijft het daar niet bij (want wie heeft er nu voldoende aan vijf verschillende camera’s?), want er moet ook een selfiecamera op het toestel zitten. Deze zit verwerkt in de druppelnotch van de Xiaomi Mi Note 10 en is een 32-megapixel camera.

De 108-megapixel sensor van de Mi Note 10 is uiteraard het grootste kenmerk van de telefoon en is hetzelfde als de ISOCELL Bright HMX van Samsung. Deze ontwierp het bedrijf samen met Xiaomi en werd ook eerder dit jaar al aangekondigd.

Xiaomi Mi Note 10
Toestel in een hand (Afbeelding: Xiaomi)

Xiaomi Mi Note 10 heeft meer te bieden

Het camerasysteem van de Xiaomi Mi Note 10 is op papier uiterst indrukwekkend (we moeten hem natuurlijk nog testen), maar dat is niet het enige wat het toestel te bieden heeft. Enkel een camerasysteem in de hand is namelijk ook weer zoiets.

Het nieuwe Xiaomi toestel beschikt over een 6.47-inch AMOLED scherm met een in-screen vingerafdrukscanner en een Qualcomm Snapdragon 730G processor. Daarbij zit er onder de motorkap ook minimaal 6GB aan RAM-geheugen en 128GB aan opslagcapaciteit. En laten we vooral niet de 5260mAh batterij niet vergeten. Oh, en het toestel beschikt over een 3.5mm headphone jack! Altijd leuk.

Op het gebied van software draait Xiaomi’s MIUI 11 bovenop Android 9 Pie.

Xiaomi Mi Note 10
Achterkantje (Afbeelding: Xiaomi)

Het toestel is ook in Nederland te koop en zal minimaal €549 kosten. Wanneer het toestel precies in ons land beschikbaar is, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
De nieuwe Xiaomi Mi Note 10: eerste 108-megapixel camera in een smartphone een feit
Sluiten