Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 dec 2018

Xiaomi onthult de nieuwe Mi Play met unieke druppel notch

Xiaomi is al lang actief in het hele notch spelletje waar zo’n beetje de hele markt op dit moment mee aan de haal gaat. Maar waar producenten als OnePlus aan de haal ging met de druppel notch, bleef deze type uitsnede uit bij de toestellen van Xiaomi. Tot nu dan. De producent heeft haar nieuwe Mi Play toestel aangekondigd en komt met, je raadt het al, de desbetreffende notch. Maar wie denkt dat hij er hetzelfde uitziet als bij de OnePlus 6T heeft het mis. 

Unieke druppel notch voor Xiaomi Mi Play

Xiaomi heeft zojuist haar eerste eigen smartphone aangekondigd met een druppel notch: de Xiaomi Mi Play. De producent is al enige tijd actief in de wereld van de uitsnedes, maar kende nog geen toestel met een druppel variant. Echter komt hier nu dus verandering in, maar weet het wel een eigen draai te geven aan de feature. Waar de OnePlus 6T bijvoorbeeld dezelfde notch hanteert, verschillen de twee wel van elkaar. Bij dit toestel lopen de randen naar de zijkant, waar hij bij de Mi Play recht omhoog lijkt te lopen.

Xiaomi Mi Play met druppel notch

Maar daar houdt het uiteraard niet bij op, op het gebied van design. Zo is het toestel voorzien van metaal en glas, heeft het een redelijke bezel aan de onderkant van de display en zitten alle knoppen aan de zijkant van het toestel. De achterkant biedt ruimte voor de vingerafdrukscanner en kent een dual-camerasysteem. Een systeem welke zich aan de linkerbovenhoek van het toestel bevindt.

Op het gebied van specificaties heeft de Mi Play ook redelijk wat te bieden. Zo beschikt hij over een MediaTek Helio P35 octa-core processor, een 5.83-inch fullHD+ scherm en 4GB aan RAM. Daarnaast draagt hij 64GB aan opslagcapaciteit, welke uitgebreid kan worden tot wel 256GB door een microSD kaart. De Mi Play draait op Android 8.1 en beschikt over een 3000mAh batterij.

Xiaomi Mi Play met druppel notch

Op dit moment is de smartphone alleen in China aangekondigd en weten we nog niet of het toestel ook naar Europa komt. Mocht dat wel zo zijn, dan draagt hij een prijskaartje van zo’n €160 (omgerekend vanuit de Yen). 

Reageer op artikel:
Xiaomi onthult de nieuwe Mi Play met unieke druppel notch
Sluiten