Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18 jul 2019

Xiaomi Mi Store komt mogelijk in deze steden naar Nederland

Xiaomi gaat zich focussen op Nederland, dat werd eerder dit jaar al bekend. Waar de smartphones van de Chinese producent steeds populairder worden, zijn ze in ons land nog niet op een vast punt (en makkelijk) te verkrijgen. Dat gaat mogelijk veranderen door de komst van fysieke winkels. Door de plaatsing van een aantal vacatures krijgen we een goed idee van waar deze winkels binnenkort te vinden zijn. 

Xiaomi Mi Store mogelijk in Amsterdam en Rotterdam

Xiaomi liet in maart dit jaar weten dat het zich, onder andere, wilt gaan focussen op de Nederlandse markt. Destijds kregen we te horen dat dit, naast de komst van een webshop, te merken is door de introductie van een paar fysieke winkels in ons land. Details omtrent deze winkels waren er nog niet echt, maar de mensen van Android World lijken informatie te hebben gevonden waardoor we iets meer te weten komen. Door een aantal geplaatste vacatures krijgen we te zien dat we niet ver verwijderd zijn van de komst van fysieke winkels.

Ten eerste is er een vacature opgedoken van Tekpoint GmbH, de distributeur van Xiaomi in de Benelux. Het bedrijf is op zoek naar een Product Sales Manager voor Amsterdam en Brussel. Wat deze persoon precies gaat doen is overigens ook al te zien in de vacature. De persoon die de functie krijgt zal verantwoordelijk zijn voor het opzetten van een strategie waarbij nieuwe Chinese merken geïntroduceerd worden in de Benelux. Naast Huami en Viomi hoort ook Xiaomi bij deze merken. Dat het ook gaat om fysieke winkels is wel te zien aan de vacatures voor meerdere Senior en Assistent Shopmanagers. In deze vacature wordt gevraagd naar ervaren mensen voor de winkels in Amsterdam en Rotterdam.

In de fysieke winkels kunnen consumenten uiteraard de smartphones van Xiaomi halen, maar er zal ook nog veel meer te vinden zijn. Onder andere wearables, laptops, televisie & audio producten en huishoudelijke IoT apparaten zullen te koop zijn in de winkels. Althans, dat is wat vermeld wordt in de tekst van de vacature. De consument kon hiervoor vooral terecht bij winkels als Kruidvat en bij partijen als Belsimpel.

Xiaomi

Wanneer de winkels precies openen is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi Store komt mogelijk in deze steden naar Nederland
Sluiten