Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 1 jun 2018

Xiaomi komt met goedkopere MIJIA beamer

Vandaag heeft Xiaomi de nieuwe Mi 8 smartphones gelanceerd en we moeten zeggen dat ze met fantastische specificaties komen. Het bedrijf lijkt echter nooit even stil te zitten en te genieten van hun prestaties. Onlangs kwamen ze ook al met een goedkopere versie van hun Mi Laser Projector: de Xiaomi MIJIA Projector.

Mi Laser projector duurste Xiaomi product

De Mi Laser Projector is met een prijskaartje van 1.336 euro het allerduurste Xiaomi product op de markt. Misschien bedachten ze zich dat de prijs toch wel erg baldadig hoog was en besloten ze daarom om met een goedkoper model te komen voor mensen met een krapper budget. Het goedkopere model is uitgebracht onder de MIJA merknaam en komt met een prijskaartje van 534 euro. Hoewel dat natuurlijk niet spotgoedkoop is, scheelt het al behoorlijk.

Xiaomi MIJA Projector

Films kijken op een 120 inch scherm

De nieuwe beamer ziet er compact uit en is goed voor beelden van 40 inch tot 120 inch, wat neerkomt op een beelddiagonaal van 101 cm tot 304 cm. Je moet de beamer voor 120 inch beelden dan wel drie meter van je  muur installeren. De beelden hebben een projectie ratio van 1:1:1 en zouden binnen drie seconden scherp zijn met autofocus. Verder zorgt de 45 graden keystone correction feature ervoor dat je beelden recht zijn, ook al staat de beamer niet recht voor de muur.

Scherpe en heldere beelden

De MIJIA Projector zou 5 procent helderdere beelden leveren, dankzij de 2,07 miljoen reflectieve lenzen die een nieuw design voor het lichtpad hebben gekregen. De Osram P1W/A lamp modules zorgen verder voor een helderheid van 800 ANSI lumens.  Van deze helderheid zou je een behoorlijke tijd kunnen genieten, aangezien de lamp zo’n 10 jaar meegaat.

Geluid en content

Met de beelden zit het dus goed, maar ook aan geluid is gedacht. Het apparaat verzorgt namelijk meteen cinematische geluidseffecten met de  10 watt dual-speaker met een dual-passive audiosysteem. Zelfs de content is al verzorgd, want de projector komt met toegang tot verschillende streamingdiensten. En het mooie van dit alles is dat het ook nog eens spraakopdrachten ondersteunt.

Xiaomi MIJA Projector

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Xiaomi MIJIA beamer, zul je wel even een tripje naar China moeten plannen. Vanaf 1 juni is hij daar te koop via onder andere Xiaomi Mall, Youpin en JD.com.

Haier lijkt van mening te zijn dat een projector niet alleen is om dingen op de muur te projecteren, maar vindt dat het ook best op je hand kan. Daarom is zijn ASU smartwatch handig uitgerust met een mini beamer.

Gizmochina

Reageer op artikel:
Xiaomi komt met goedkopere MIJIA beamer
Sluiten