Xiaomi is de nummer drie smartphonemaker ter wereld (en blijft maar groeien)

De smartphones van Xiaomi leggen het bedrijf geen windeieren. De omzet (.pdf) uit die tak groeide het afgelopen kwartaal met 47,5 procent. Dat staat in schril contrast met de omzet die gegeneerd werd door laptops en televisies. Daar steeg de omzet met slechts 2,6 procent. Bovendien doet de smartphonetak het ook nog beter dan vorig jaar.

De stijging is ook flink. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar werd er een stijging van 45,3 procent opgetekend. In het derde kwartaal verkocht Xiaomi namelijk 46,6 miljoen smartphones. Dat komt onder meer omdat er meer vraag is in China en doordat de gemiddelde prijzen omhoog gingen, met 14,7 procent. Daarnaast is in West-Europa de prijs voor een toestel gemiddeld ook gestegen. In dat deel van de wereld is de smartphonemaker inmiddels de nummer drie. Dat bleek eerder uit onderzoek van verschillende marktonderzoekers. Daarmee is de fabrikant populairder dan bijvoorbeeld Apple.

Xiaomi maakt populaire smartphones

In het derde kwartaal van 2020 heeft Xiaomi een aantal smartphones uitgebracht. Denk dan aan de Mi 10 Ultra, Mi 10T en Mi 10T Pro, K30 Ultra en Redmi K30S Ultra. Echter, de hiervoor genoemde Ultra-modellen zijn officieel niet in Europa verschenen.

Xiaomi Mi Note 10 review design
De voorkant van de Xiaomi Mi Note 10 (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Verder laat de fabrikant weten dat er in de eerste tien maanden van dit jaar zo’n acht miljoen smartphones verkocht zijn met een verkoopprijs van 300 euro of meer. De boodschap hier is dat het bedrijf daarmee dus ook de hogere segmenten van de markt bedient, al kun je je hardop afvragen of dat ook zo is. 300 euro of meer is inderdaad hoger dan een gemiddelde budgettelefoon, maar qua prijs nog steed niet te vergelijken met de topmodellen van Samsung en Apple.

Smartphones steeds belangrijker

Andere onderdelen van Xiaomi deden het overigens beduidend minder goed. De omzet uit de categorie IoT & Lifestyle (laptops, televisies, wearables en meer) steeg met 16,1 procent. De winst bleef echter hangen op 2,6 procent. De smartphones van het bedrijf zijn dus goed voor 66 procent van de omzet, terwijl dat vorig jaar zestig procent was.

Xiaomi (.pdf)

Reageer op artikel:
Xiaomi is de nummer drie smartphonemaker ter wereld (en blijft maar groeien)
Sluiten