Mark Hofman
Mark Hofman Tech 1 mrt 2019

Xiaomi onthult Redmi Note 7 Pro: te mooi om waar te zijn?

De smartphonemarkt heeft, qua prijsvariatie, een flinke gedaanteverwisseling ondergaan. Waar prijzen voor de toestellen verder uit elkaar liggen dan ooit, liggen de specificaties steeds dichter bij elkaar. Zo is ook maar weer te zien bij de nieuw aangekondigde Xiaomi Redmi Note 7 Pro: de smartphone die iets te mooi is om waar te zijn. Of lijkt dat maar zo?

Xiaomi onthult indrukwekkende Redmi Note 7 Pro

De Redmi Note 7 Pro is een smartphone die op het eerste gezicht te mooi lijkt om waar te zijn. Iets waar Xiaomi overigens bijzonder goed in is. De producent maakt al jaren smartphones die op papier een stuk indrukwekkender lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Echter neemt dit niet weg dat deze daadwerkelijk indrukwekkend zijn voor de prijs die ermee gepaard gaat. Iets wat met de Redmi Note 7 Pro ook het geval lijkt te zijn. De producent heeft hem aangekondigd, waardoor we eindelijk weten wat voor vlees we in de kuip hebben.

De gloednieuwe Xiaomi smartphone beschikt over een 6.3-inch FHD+ display met een 19.5:9 aspect ratio, inclusief Corning Gorilla Glass 5. Het is voorzien van een dual-camerasysteem inclusief 5MP AI scene detection camera en een 48MP Sony IMX586 sensor. Aan de voorkant van de Redmi Note 7 Pro zit een selfiecamera bevestigd dat beschikt over 13MP en vooral is gericht op AI features zoals Portrait Mode en Face Unlock. Anno 2019 is het een unieke feature, maar we kennen hem natuurlijk al langer: de 3.5 mm headphone jack. Op de Redmi Note 7 Pro is hij gewoon te vinden.

Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Onder de motorkap treffen we een Snapdragon 675 chip aan dat voorzien is van 4GB of 6GB aan werkgeheugen. De batterij is voorzien van een indrukwekkende 4000mAh batterij, welke door middel van Quick Charge 4 is op te laden via USB-C. De opslagcapaciteit van de Redmi Note 7 Pro varieert tussen 64GB en 128GB.

Uiterst lage prijzen

De Xiaomi Redmi Note 7 Pro verschijnt in de kleuren Neptune Blue, Nebula Red of Space Black. Er zijn twee variaties beschikbaar die beiden, logischerwijs, met een eigen prijskaartje komen. De 4GB/64GB variant kost je zo’n €195 en de 6GB/128GB RAM heeft een prijskaartje van €240.

Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Of de toestellen ook daadwerkelijk zo goed zijn als ze lijken, zullen de reviews de komende tijd aan moeten wijzen. Dat het toestel op papier uiterst indrukwekkend te noemen is, is wat dat betreft een understatement. De Redmi Note 7 Pro verschijnt op 13 maart in India. Of het toestel ook in Nederland verkrijgbaar wordt is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xiaomi onthult Redmi Note 7 Pro: te mooi om waar te zijn?
Sluiten