Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 5 dec 2018

Xiaomi nu al bezig met woningen voor op Mars

Stel je voor dat het Elon Musk en NASA inderdaad lukt en de mens over een tijdje op Mars gaat wonen. Daar kunnen we helaas niet rekenen op de natuurlijke grondstoffen, waar we zo aan gewend zijn geraakt op aarde, en moeten we wel onze overmatige consumptiemaatschappij inruilen voor een minimalistische levensstijl. Hoe zou onze levensomgeving er dan uit moeten zien om te overleven? Dat is precies waar Xiaomi en Open Architecture zich op het moment mee bezig houden en voor die (misschien niet zo) verre toekomst, hebben ze alvast een woning ontworpen. Maak kennis met het Mars Case huis van de toekomst.

Alle smarthome apparaten in één

Omdat op Mars elke druppel water en elke zuurstofmolecuul kostbaar zijn, is het huis dusdanig ontworpen dat er niks verloren gaat. We moeten zeggen dat het eigenlijk op het moment meer om een visie gaat, dan en concreet ontwerp. Het huis van de toekomst kun je in geval zien als de volgende stap in smarthome apparaten. Op het moment heeft Xiaomi bijvoorbeeld allerlei verschillende apparaten om je huis wat slimmer te maken. Mars Case neemt dit een hele stap verder en integreert als het ware al die verschillende apparaten tot een enkel product.

Mars Case huis Xiaomi Open Architecture

Zelfvoorzienend huis op Mars

Het huis combineert naadloos technologie, product design en architectuur en recyclet dingen zoals de hitte en condensatie, die door de verschillende elektronische modules wordt gegenereerd. De opgevangen “grondstoffen” worden vervolgens weer teruggevoerd in het geïntegreerde ecosysteem, waardoor energie, water en lucht bijna niet verloren gaan. Dit zorgt ervoor dat we veel minder kaalpluk-gedrag hoeven te vertonen en dat er in principe ook geen afvalstoffen worden gecreëerd.

Mars Case huis Xiaomi Open Architecture

Klein en compact

Dat klinkt allemaal best indrukwekkend en wat al helemaal geweldig is, is dat Mars Case makkelijk overal mee naartoe genomen kan worden. het is een lichte module van 2,4 x 2,4 x 2 meter, die opgeblazen kan worden tot een soort bewoonbare bubbel. Dus mochten we daar aankomen en Mars toch niet leeg blijkt te zijn, kunnen we bij Predator scenario’s meteen weer doorvluchten naar de volgende planeet. Mocht het allemaal hunky-dory zijn, zullen er uiteindelijk misschien ook villa versies van het Mars huisje komen, want mensen blijven toch mensen.

Onlangs landde NASA’s Marsrobot InSight alvast op de planeet om lekker te gaan verkennen en inmiddels zijn de eerste beelden al met aarde gedeeld.

Open Architecture

Reageer op artikel:
Xiaomi nu al bezig met woningen voor op Mars
Sluiten