Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 30 jan 2019

‘Opvouwbare Xiaomi smartphone binnenkort een realiteit’

Xiaomi is druk bezig met de productie van een eigen opvouwbare smartphone. Vorige week verscheen een video waarin de werking van de technologie getoond werd, wat liet zien dat de producent verder is dan de concurrentie. Een officiële releasedatum was er nog niet, maar een bron lijkt daar wat meer inzicht in te geven. Zien we het opvouwbare Xiaomi toestel binnenkort een realiteit worden?

Opvouwbare Xiaomi met OLED display

Samsung en Huawei mogen komende maand dan wel hun opvouwbare smartphones onthullen, maar ze zijn bij lange na niet de enige producenten die met de technologie aan de haal gaan. Gisteren werd bekend dat ook Intel zich in de strijd mengt en Xiaomi wist de wereld vorige week te verrassen met een video. In het filmpje is te zien hoe het toestel precies werkt, wat duidelijk maakt dat de producent al een stap verder is dan de concurrentie. Althans, van wat we gezien hebben dan.

Xiaomi zegt verder vrij weinig over de details van het toestel en de releasedatum. In beide gevallen schijnt een nieuwe verslag van Digitimes nieuw licht op de zaak. Volgens de website werkt Xiaomi nauw samen met Chinese display verkoper Visionox om de productie van de smartphone te starten. Visionox is China’s beste OLED display maker en behoort tot de grootste OLED display verkopers ter wereld. In onderstaande video, welke vorig week uitlekte, is te zien dat de twee al een heel eind zijn in de productie van het buigbare OLED display.

De opvouwbare Xiaomi smartphone beschikt, conceptueel, over drie schermdelen. De twee uiterste delen worden om het middenstuk heen gevouwen waardoor je niet alleen een tablet, maar ook een smartphone in handen hebt. Een concept dat Samsung en Huawei ook hanteren, maar tot nu toe beter uitgevoerd lijkt te zijn door Xiaomi. Zeker wanneer we het vergelijken met het voorproefje dat Samsung ons in november gaf van zijn eigen Galaxy F.

Klaar voor productie

Xiaomi heeft ons niet voorzien van een onthullingsdatum van het toestel, maar laat met de video wel zien dat de productie zich in een ver stadium bevindt. Dat de producent de hulp van Visionox inschakelt betekent dat het serieus is over haar opvouwbare smartphone. Het toestel zal zonder twijfel de concurrentie aangaan met Samsung en Hauwei, die ook allebei toekomst zien in de nieuwe technologie.

Het toestel lijkt klaar te zijn voor massa productie, maar officieel woord is er niet. We verwachten wel dat Xiaomi vaart wil maken, aangezien de concurrenten binnenkort hun varianten al aan het publiek tonen. Wil het niet te veel achter de feiten aanlopen? Dan zal het toch echt binnenkort zijn opvouwbare smartphone onthullen. Maar nogmaals: niets staat vast.

Reageer op artikel:
‘Opvouwbare Xiaomi smartphone binnenkort een realiteit’
Sluiten