Xiaomi ligt dubbel in 2021: drie opvouwbare smartphones verwacht

Als er één bedrijf is dat de opvouwbare smartphone markt op dit moment domineert, dan is het Samsung wel. Maar het Zuid-Koreaanse bedrijf kan in 2021 flinke concurrentie verwachten van Xiaomi. Het Chinese bedrijf is namelijk van plan om op dat gebied flink gas te geven.

Ross Young, van analistenbureau DSCC, komt vandaag met het nieuws naar buiten dat Xiaomi dit jaar maar liefst met drie opvouwbare smartphones aan de haal gaat in 2021.

Xiaomi komt met drie opvouwbare smartphones in 2021

Xiaomi gaat Samsung achterna als het gaat om opvouwbare smartphones. Dat doet het bedrijf niet door net zoveel opvouwbare modellen op de markt te brengen dan het Zuid-Koreaanse bedrijf afgelopen jaar deed. Ook de vormfactor van deze telefoons lijken hetzelfde te zijn. Xiaomi is volgens Ross Young van plan om drie opvouwbare toestellen op de markt te brengen, waarvan er eentje uit te vouwen is tot een tablet. Het betekent dus dat het scherm van deze smartphone aan de binnenkant zit, waardoor hij erg lijkt op de Samsung Galaxy Z Fold 2 van dit jaar. De andere opvouwbare smartphone komt in de vorm van een klaptelefoon. Die vormfactor kennen we uiteraard van de Samsung Galaxy z Flip en de Motorola razr.

Het derde toestel dat Xiaomi dit jaar op de markt brengt ziet er overigens anders uit. De grote inspiratie van dat toestel komt niet bij Samsung, maar bij Huawei vandaan. De opvouwbare smartphone wordt een variant van de Huawei Mate Xs. De telefoon klapt niet naar binnen, maar klapt naar buiten, zodat je een volledige smartphone in handen hebt ipv een dichtgevouwen boek. Het scherm aan de buitenkant heeft volgens Ross Young een afmeting van 8-inch.

Gaat de Concurrentiestrijd beginnen?

Samsung is niet het enige bedrijf dat opvouwbare smartphones op de markt brengt, maar doet dit wel in de grootste aantallen. Naast het Zuid-Koreaanse bedrijf komen ook Lenovo, Royole en Huawei met opvouwbare toestellen. Xiaomi staat nog niet tussen die lijst, omdat het bedrijf tot op heden alleen een concept van een opvouwbare smartphone heeft laten zien. In 2021 komt daar dus verandering in als het bedrijf zijn eerste opvouwbare smartphones op de markt gaat brengen.

Benieuwd hoe goed opvouwbare smartphones op dit moment al zijn? Check dan zeker even de review van de Galaxy Z Fold 2, de Galaxy Z Flip of de Motorola razr 5G!

Reageer op artikel:
Xiaomi ligt dubbel in 2021: drie opvouwbare smartphones verwacht
Sluiten