Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 28 aug 2018

OnePlus-killer: Bizarre Xiaomi Pocophone F1 komt naar Nederland

OnePlus veroverde met zijn eerste toestel een significant marktaandeel door te stunten met de prijs. De OnePlus One kostte slechts 300 euro, maar had de specificaties van de meeste flagships, die vaak het dubbele kostten. Tijd voor de Xiaomi Pocophone F1.

Xiaomi Pocophone F1

Sindsdien zijn de toestellen elk jaar een stuk duurder geworden. Ondertussen staat de teller op meer dan 500 euro voor de OnePlus 6. Alsnog een zeer scherpe deal, zeker nu smartphones steeds duurder worden. Alleen de iPhone X kost al meer dan duizend euro.

Dat neemt echter niet weg dat er daardoor een gat is ontstaan onder de 500 euro. Waar blijven de flagship killers die slechts 300 euro kosten? Xiaomi, de geprezen fabrikant uit China, heeft nu eindelijk een antwoord op die vraag.

Maak kennis met de Xiaomi Pocophone F1. Deze Android smartphone heeft de chipset van de OnePlus 6, Galaxy S9, maar kost bijna de helft. Voor 300 euro krijg je de meest high-end processor die je in een Android smartphone kunt vinden.

Xiaomi Pocophone F1

Dan hebben we het over de Snapdragon 845, die middels vloeistofkoeling koeltjes wordt gehouden. Verder kun je rekenen op 6GB tot 8GB aan werkgeheugen en maximaal 256GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Ook op dat vlak wordt dus niet bespaard.

De Pocophone F1 heeft een 6.2-inch LCD scherm. Een 4000 mAh batterij en Quick Charge 3.0 moeten ervoor zorgen dat je de dag met gemak door komt. Al met al kan de Xiaomi Pocophone F1 zich dus prima meten met de beste Android smartphones als het om rauwe kracht gaat.

Xiaomi Pocophone F1
Xiaomi Pocophone F1

Addertje onder het gras?

Wat is dan het addertje onder het gras? Xiaomi staat bekend om uitstekende en opvallend goedkope hardware, maar dit lijkt te mooi om waar te zijn. Ten eerste voelt de behuizing een stuk goedkoper aan, dan die van de concurrentie. Ook is het toestel een stuk dikker. Aan de andere kant past er daardoor wel een grotere accu in.

De twee camera’s aan de achterkant (12MP + 5MP) zijn degelijk, maar komen niet in de buurt van de kunsten van de Samsung Galaxy S9. Hetzelfde geldt voor de 20MP selfiecamera aan de voorkant.

Xiaomi Pocophone F1

Met Android 8.1 en de bovenstaande specificaties is het echter nog steeds een ongelooflijke deal. De consument heeft steeds meer uitstekende keuze, ook in budgetsegmenten. Voor relatief weinig geld kun je al toptoestellen scoren. Zie bijvoorbeeld onze review van de nog goedkopere Xiaomi Mi A2.

Het beste nieuws is misschien nog wel dat de Pocophone F1 ook naar Nederland komt! Dat heeft Xiaomi gisteren bevestigd. Hier kun je voor 329 euro het instapmodel bemachtigen. Dat is iets prijziger dan in India, maar alsnog een zeer scherpe deal. Check in de tussentijd de zeer positieve eerste impressies van Unbox Therapy:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus-killer: Bizarre Xiaomi Pocophone F1 komt naar Nederland
Sluiten