Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 nov 2018

Xiaomi Pocophone F1 review: indrukwekkende prijsvechter

Maak kennis met de Xiaomi Pocophone F1

Niet vaak doet een smartphone zoveel stof opwaaien als de Xiaomi Pocophone F1. Zéker niet als het om een budgetmodel gaat. Erg verrassend is het echter niet: de Pocophone F1 belooft geweldige specificaties te bieden voor een relatief bescheiden €340. In deze Xiaomi Pocophone F1 review checken we of dat in de praktijk net zo mooi is als op papier.

Eigenlijk heeft het verhaal van de Pocophone F1 verdacht veel weg van dat van de OnePlus One. Een smartphone die in 2014 de markt opschudde met zijn lage prijs en uitstekende specs. Toen kwam ‘ie van een nieuw en onbekend merk, nu is hij van het relatief gevestigde Xiaomi. Toch zou het best kunnen dat Poco over een aantal jaar hetzelfde is als OnePlus nu: een merk dat consequent uitstekende smartphones uitbrengt voor een relatief gunstige prijs.

Xiaomi Pocophone F1 review 00
Xiaomi Pocophone F1 review 00

Hoe dan ook, terug naar het heden. De Pocophone F1. Xiaomi kondigde hem aan voor €300, maar in Nederland is ‘ie voorlopig iets duurder. Je kunt hem vanaf zo’n €340 krijgen, bijvoorbeeld bij Belsimpel. Dat maakt hem niet minder interessant: de specificaties komen grotendeels overeen met toestellen van twee keer zoveel. Denk aan een Qualcomm Snapdragon 845-chipset, 6GB werkgeheugen, een dubbele 12-megapixelcamera en een 6,2-inch full HD+ scherm. Not bad.

Met dank aan Belsimpel voor het leveren van een reviewexemplaar

Inhoud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xiaomi Pocophone F1 review: indrukwekkende prijsvechter
Sluiten