Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 nov 2018

Xiaomi Pocophone F1 review: indrukwekkende prijsvechter

Design

De Pocophone F1 heeft een vrij simpele doch strakke behuizing, van donkergrijs plastic. Het toestel voelt stevig aan, en de rode accenten en het zilveren logo geven de smartphone een eigen smoelwerk. Een strakke subtiliteit die je normaliter niet van Xaomi verwacht.

Door zijn dikte mist de F1 de premium feel van de meeste vlaggenschepen, maar ligt daardoor juist ook lekker in de hand.

Xiaomi Pocophone F1 review 00
Xiaomi Pocophone F1 review 00

Verder valt er weinig aan te merken op het design. De vingerafdrukscanner zit erg dicht op de dubbele camera, dus vooral aan het begin zal je nog regelmatig de lens besmeuren.

Ook is de kin aan de voorkant van de F1 vrij heftig. Althans, vergeleken met andere toestellen die een notch hebben. Wanneer je het prijskaartje van de Pocophone in het achterhoofd houdt, is dat Xiaomi echter snel vergeven.

Want vergis je niet: voor iets meer dan €340 krijg je een toestel met een notch en dunne schermranden. Dat zouden we je anderhalf jaar geleden niet beloofd durven hebben.

Over de notch gesproken: laten we het eerst over het schermpaneel hebben, want op dat vlak weet Xiaomi te verrassen.

De Pocophone heeft een flink 6.18-inch scherm, met een resolutie van 2246 x 1080. Het gaat om een LCD-paneel, maar daar merkte ik tijdens het dagelijkse gebruik weinig van.

Pas wanneer je de helderheid op het hoogst zet, worden de beperkingen van LCD duidelijk. Natuurlijk hebben toestellen als de iPhone X een betere zwartweergave, maar die kosten dan ook drie keer zoveel.

Xiaomi Pocophone F1 review 00
Xiaomi Pocophone F1 review 00

OLED is dan misschien de toekomst, maar LCD is na al die jaren echt tot in de puntjes geperfectioneerd. Binnen de bekende beperkingen heeft de fabrikant dan ook een zeer degelijk scherm afgeleverd. LCD is anno 2018 op deze manier nog steeds voldoende.

Wel hadden we soms last van apps waarin de notch content bedekte. Maar goed, dat is vooral een softwarematige issue, die trouwens bij meer Androidtelefoons speelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi Pocophone F1 review: indrukwekkende prijsvechter
Sluiten