Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 nov 2018

Xiaomi Pocophone F1 review: indrukwekkende prijsvechter

Software

Over software gesproken: Xiaomi levert bijna altijd zeer degelijke hardware af, maar gaat soms onderuit als het om software gaat. Het merk heeft een vrij uitgesproken eigen skin over Android, en daar moet je van houden.

Toch wist de Pocophone F1 ons juist op dat vlak te verrassen. Xiaomi heeft speciaal voor het toestel een minimalistische versie van MIUI afgeleverd.

Het eindresultaat is een skin die dichter bij stock Android ligt, zonder de unieke extraatjes waar Xiaomi om bekend staat te verliezen. Je zult er even aan moeten wennen, maar al met al is het absoluut geen storende factor.

Xiaomi POCO F2 Pro

Er staat wat Mi bloatware op die je niet kunt verwijderen, maar daar bleef het in het geval van onze review unit dan ook bij. Op het moment van schrijven draait de Pocophone helaas op Android 8.1 Oreo.

Wees echter niet getreurd, want Xiaomi heeft een update naar Android 9 Pie beloofd voor november.

Onder de motorkap van de Pocophone vind je de Snapdragon 845. Dat is exact dezelfde chip als in de Samsung Galaxy S9 en binnenkort in de OnePlus 6T. Het beste wat je op Android-gebied kunt krijgen dus.

Dat is een van de grootste pluspunten van dit toestel, vooral gezien de prijs. De Pocophone is met gemak de goedkoopste smartphone waar de Snapdragon 845 in zit.

Combineer dat met 6GB aan werkgeheugen en je hebt een krachtpatser te pakken. Van het bewerken van foto’s tot een potje Fortnite: alles vliegt stotterloos en razend snel voorbij.

Daarbij viel vooral op hoe koel het toestel blijft. Of dat door Xiaomi’s LiquidCool-technologie komt is maar de vraag, maar zeker gezien het prijskaartje van de F1 is het een grote opluchting. Juist goedkopere krachtpatsers gaan daar vaak de mist in.

Ook de accuduur was dik in orde. Meestal konden we twee dagen met de Pocophone F1 vooruit, mede dankzij de grote batterij en de zuinige LCD-scherm. Quick Charge 3.0 zorgt ervoor dat het toestel weer snel is opgeladen.

De speaker van de F1 is relatief matig. Het geluid wat eruit komt is adequaat, maar de beperking zit ‘m vooral in het volume. Maar ook hier geldt: voor de prijs die je ervoor betaalt kun je daar eigenlijk niet over klagen. Je moet als fabrikant ergens concessies maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi Pocophone F1 review: indrukwekkende prijsvechter
Sluiten