Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 nov 2018

Xiaomi Pocophone F1 review: indrukwekkende prijsvechter

Camera's

Het grootste nadeel als het om goedkope alleskunners gaat, is bijna altijd de camera. Op dat vlak vallen fabrikanten meestal door de mand als ze met flinterdunne marges moeten werken.

Dat geldt ook voor de Pocophone F1. De camera neemt verbluffend snel foto’s, maar het resultaat valt vaak tegen. Tip: zet meteen de AI-functie uit die je foto’s automatisch aanpast. Het resultaat is namelijk vaak foto’s met over-processed en zeer onnatuurlijke kleuren.

Overdag neemt de F1 prima foto’s, die soms verrassend mooi uitpakken. De kleuren zijn vaak allesbehalve accuraat, maar afhankelijk van je smaak zien de resulterende beelden er prima uit.

Xiaomi Pocophone F1 review 00

‘s Avonds weet het toestel zich echter helaas vaak niet echt raad met slecht licht. Dan valt de goedkopere sensor toch door de mand. De foto’s zijn vaak lichter dan die van bijvoorbeeld de iPhone X, maar veel details gaan dan verloren.

Begrijp mij echter niet verkeerd: nu vergelijk ik de F1 met de duurste toestellen van dit moment. Dat Xiaomi’s toestel dan wegkomt met prima foto’s en zelfs een aantal verrassingen, is een groot compliment. Verwacht op dit vlak echter geen baanbrekende prestaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Xiaomi Pocophone F1 review: indrukwekkende prijsvechter
Sluiten