Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 14 nov 2018

Xiaomi Pocophone F1 videoreview: goedkoop, geen duurkoop

Zelden is er zoveel interesse voor een voordelige smartphone als voor de Pocophone F1 van Xiaomi. Niet zo gek, want de Poco biedt een ongekende prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt ‘m zien als de spirituele opvolger van de OnePlus One. In deze Xiaomi Pocophone F1 videoreview vertellen we je uitgebreid hoe dat zit.

Veel voor weinig

Het recept is eigenlijk heel simpel. De Poco biedt veel voor weinig. Je betaalt zo’n €350 en dan krijg je specificaties die erg lijken op wat een high-end smartphone tegenwoordig biedt. Denk aan een razendsnelle Qualcomm Snapdragon 845-chip, 6GB werkgeheugen, een 4000mAh-accu en een groot 6,2-inch scherm met notch. Maar dan dus voor iets meer dan de helft van wat je voor zo’n toestel gewend bent te betalen.

Bovendien heeft de Pocophone F1 een aardige 12-megapixelcamera en software die – ondanks dat hij op de drukke MIUI gebaseerd is – helemaal niet tegenvalt. Okay, het is geen Android One, maar het werkt in de praktijk prima.

Het addertje onder het gras…

…dat is er eigenlijk niet. Althans, de Xiaomi Pocophone F1 heeft geen grote problemen. Natuurlijk zijn er wel wat concessies gedaan om de prijs laag te houden. Denk aan een plastic ontwerp met een behoorlijk grote kin onder het scherm. Door het gebrek aan nfc-ondersteuning kun je draadloos laden wel vergeten en ook full HD Netflixen is er niet bij.

Dat is wel het niveau waar je op moet nadenken voor de nadelen van de Pocophone F1. Laten we eerlijk zijn: de voordelen zijn voor die prijs van €350 veel groter. Daar zie je alles over in de onderstaande video. Of lees rustig onze geschreven review, die je hier kunt vinden.

Met dank aan Belsimpel voor het leveren van een reviewexemplaar

Reageer op artikel:
Xiaomi Pocophone F1 videoreview: goedkoop, geen duurkoop
Sluiten