Redmi 6A: Kruidvat verkoopt Xiaomi smartphone voor 99 euro

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Kruidvat Xiaomi gadgets zou gaan verkopen. Dat is een Chinese fabrikant die wereldwijd hard aan de weg aan het timmeren is. Het Kruidvat is wellicht een vreemde match, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat je überhaupt al Xiaomi smartphones en andere producten in Nederland kunt kopen, is al fantastisch nieuws.

Kruidvat verkoopt Xiaomi Redmi 6A

Vervolgens bleven verdere details echter uit. We spitten week op week de folders door, maar de merknaam Xiaomi was nergens te bekennen. Tot deze week! Het Kruidvat heeft namelijk voor het eerst een Xiaomi smartphone in de aanbieding.

Het gaat om de Xiaomi Redmi 6A. Dat is een budgettoestel dat eerder dit jaar werd onthuld. Dan hebben we het niet over het prijssegment van de Xiaomi Mi A2, maar zelfs nog daaronder. Het Kruidvat verkoopt de Redmi 6A namelijk voor slechts 99 euro.

Voor je nu naar je lokale winkel rent: het is onduidelijk of de Xiaomi toestellen ook in de fysieke schappen komen te liggen. De Android smartphone is in ieder geval wel al online en via de officiële app van de keten te bestellen. Je kunt er vervolgens wel voor kiezen om de Redmi A6 in de winkel af te halen.

Xiaomi Redmi 6A Kruidvat

Onder de motorkap

Voor het prijskaartje van 99 euro krijg je nog best redelijke specificaties terug. Het toestel heeft een 5.45-inch scherm met een resolutie van 1440 x 720. Onder de motorkap zit een MediaTek MT6761-chip, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Een flinke 3000 mAh batterij moet ervoor zorgen dat je de dag door komt.

Verder draait het toestel op Android 8.1 Oreo, met daarover Xiaomi’s eigen skin. Dat is aanvankelijk even wennen, maar tegelijkertijd biedt MIUI wel veel extra functionaliteit. Aan de achterkant zit een 13MP-camera. Klein nadeeltje: het toestel heeft een micro-USB poort, geen USB-C. Gezien het prijskaartje hoor je ons daar echter niet over klagen.

Je kunt de komende tijd meer Xiaomi smartphones en andere apparatuur verwachten. Daarvoor werkt het Chinese merk samen met AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat. Verwacht ook producten als slimme lampen en speakers.

Reageer op artikel:
Redmi 6A: Kruidvat verkoopt Xiaomi smartphone voor 99 euro
Sluiten