Xiaomi gaat een stap verder met Redmi 9-serie, 108MP-camera op de planning

Als je dacht dat Xiaomi klaar is met de Redmi 9-serie, omdat de Redmi Note 10-serie om de hoek staat, dan heb je het mogelijk is. Er is namelijk een gerucht gelekt waaruit blijkt dat de Chinese fabrikant nog niet klaar is met de 9-serie. Er komen dus waarschijnlijk nog meer smartphones uit in die serie.

Dat blijkt uit informatie in handen van Digital Chat Station. Xiaomi zou voornemens zijn nog eens drie toestellen onder de Redmi 9-naam uit te brengen. De drie apparaten moeten in elk geval in China verschijnen. Volgens de tipgever hoeven we ook niet lang te wachten op de smartphones, aangezien ze medio november uitgebracht zouden worden. Binnen nu en twee weken kunnen we dus zien of de beste man gelijk heeft of niet.

Xiaomi Mi Note 10 review design
De Xiaomi Mi Note 10 is een mooie en goede smartphone (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

High-end camerasensor op midrange device?

Eén van de drie nieuwe Xiaomi-smartphones zou voorzien worden van een 108-megapixelcamerasensor. Dat zou een behoorlijke boost zijn voor de Redmi 9-serie, die in de markt gezet wordt als midrange en dus wat goedkoper is. Dat is niet het enige interessante detail dat tot nu toe gelekt is over de cameraset-up. Hetzelfde apparaat zou namelijk de Samsung Isocell hm2-beeldsensor aan boord krijgen. Het lijkt er dus op dat de Chinese fabrikant van plan is high-end cameratechnologie te gaan gebruiken op een midranger.

Die sensor werd afgelopen september onthuld door Samsung. Het is mogelijk de bedoeling dat die sensor gebruikt wordt voor de volgende generatie Galaxy S-modellen. De Isocell hm2 heeft een pixelgrootte van 0,7 μm. Dat houdt in dat de sensor lekker compact is, waardoor die weinig ruimte inneemt in het frame van de smartphone. Daarnaast is het zo dat die sensor veel beter om kan gaan met licht in vergelijking met vergelijkbare sensoren.

De nieuwe van Xiaomi zou verder in staat zijn tot drie keer lossless in te zoomen. Ook dat is te danken aan de nieuwe camerasensor van Samsung. Nu de Chinese fabrikant nog even de nadruk lijkt te leggen op de Redmi 9-serie, is het nog maar de vraag of de Note 10-serie dit jaar nog uitkomt.

Digital Chat Station

Reageer op artikel:
Xiaomi gaat een stap verder met Redmi 9-serie, 108MP-camera op de planning
Sluiten