Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 10 december 2019

Xiaomi Redmi K30 Pro verschijnt mogelijk op deze datum

Xiaomi heeft recent de Redmi K30 5G en  K30 4G gelanceerd in China, maar fans van het merk kunnen mogelijk nog een toestel verwachten. Volgens tipster Sudhashu Ambhore verschijnt de K30 Pro in maart 2020.

Op Twitter heeft Subhashu Ambhore, een bekende tipster op het gebied van Xiaomi, bekend gemaakt dat het toestel begint volgend jaar zal verschijnen. De kans dat er in deze smartphone een Snapdragon 825 chipset te vinden is lijkt groot te zijn. Daarbij lijkt het er ook op dat deze processor gepaard gaat met een Qualcomm X55 modem, dat moet zorgen voor 5G ondersteuning. Niet geheel verrassend wanneer er een Snapdragon 825 in het toestel zit, gezien het feit dat Qualcomm aankondigde dat alle smartphones met deze processor voorzien zijn van 5G ondersteuning.

Xiaomi Redmi K30 Pro in maart 2020

Waar Sudhashu Ambhore de informatie vandaan heeft is op dit moment nog niet duidelijk. Het gaat daarbij ook nog om onofficiële informatie, waardoor het nieuws wel met een flinke korrel zout genomen moet worden. Maar er is dus een kans dat we de Xiaomi Redmi K30 Pro, inclusief de Snapdragon 825 en 5G ondersteuning, in maart 2020 kunnen verwachten. En dat is dan de weinige informatie waarmee we het moeten doen.

Wanneer we naar de Xiaomi Redmi K30 specificaties kijken kunnen we uiteraard wel wat verwachtingen scheppen. Zo zou het best wel eens kunnen zijn dat Xiaomi ervoor kiest om hetzelfde FHD+ 120HZ scherm te gebruiken voor de Pro-variant van het toestel. Daarbij mogen we voorzichtig een upgrade verwachten op het gebied van de camera, gezien het feit dat de Snapdragon 825 ondersteuning biedt voor camerasensoren tot 200 megapixel. Daarbij is het met de processor mogelijk om slow-motion video’s in 960 frames per seconde te schieten in een resolutie van 720p. Kies je voor “normale” opnames dan biedt de 825 de mogelijkheid om beelden te schieten in 30 frames per seconde met een 8K resolutie.

Vanaf begin 2020 informatie

Als we Xiaomi de afgelopen jaren een beetje goed in de gaten hebben gehouden, mogen we volgende maand best wat informatie verwachten. Lanceert het toestel namelijk daadwerkelijk in maart 2020, dan zullen de eerste teasers in januari 2020 opduiken.

Hopelijk horen we tijdens de lancering van de Xiaomi Redmi K30 meer informatie over het Pro-model. Tot die tijd is het simpelweg afwachten geblazen en de focus houden op het toestel dat inmiddels al te pre-orderen is in China. Mogelijk zal de smartphone ook internationaal wat stappen zetten.

Reageer op artikel:
Xiaomi Redmi K30 Pro verschijnt mogelijk op deze datum
Sluiten