Xiaomi Redmi K30 wordt mogelijk eerste betaalbare 5G-telefoon

Xiaomi bevestigt dat de Xiaomi Redmi K30 in 2020 gelanceerd wordt. Waarschijnlijk wordt dit de eerste betaalbare smartphone met 5G-ondersteuning. Het is nog niet duidelijk of de telefoon ook meteen in Europa uitgebracht wordt.

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft laten weten dat de Xiaomi Redmi K30 toch echt pas volgend jaar komt. General manager Lu Weibing heeft via Weibo (de Chinese variant van Twitter) korte metten gemaakt met geruchten dat de telefoon in december uitgebracht wordt.

In zijn bericht op het sociale netwerk heeft Weibing het niet specifiek over de Xiaomi Redmi K30. In plaats daarvan wordt de nadruk gelegd op de resultaten van 4G-tests van China Mobile, waar enkele toestellen van het merk als snelste uit de bus komen.

Teaser Xiaomi Redmi K30. Afbeelding: Xiaomi

Xiaomi Redmi K30 in 2020

De hooggeplaatste Xiaomi-medewerker stelt dat het bedrijf wederom voor de hoogste kwaliteit gaat, ook vroeg in het 5G-tijdperk. De general manager sluit zijn bericht echter af met de, vrij vertaalde, zin dat de Redmi K30 een 5G-pionier en dus in 2020 uitgebracht wordt.

Xiaomi-CEO Lei Jun heeft eerder al gesproken over goedkopere 5G-smartphone van de fabrikant en stelde dat de telefoons van zijn bedrijf, met 5G aan boord, ongeveer 285 dollar of meer moeten kosten. Dat is iets minder dan 258 euro, exclusief belasting.

De verwachting is dat de Redmi K30 in juni van 2020 gelanceerd wordt, omdat voorganger K20 (in het westen bekend als de Mi 9T) ook in juni uitkwam. Omdat de medewerkers van de fabrikant nu al spreken over de telefoon, is de kans echter aanwezig dat we de Xiaomi Redmi K30 eerder te zien gaan krijgen. Mogelijk wordt het toestel dan de Xiaomi Mi 10T genoemd, of iets in die strekking.

Verder heeft Xiaomi al eens eerder aangegeven dat de smartphone één van de meest betaalbare 5G-smartphones van zijn moment moet gaan worden, maar dit zal zeker niet het goedkoopste alternatief zijn.

Eerder presenteerde Xiaomi nog een nieuwe smartwatch en een nieuwe telg in de Note-serie.

Weibo

Reageer op artikel:
Xiaomi Redmi K30 wordt mogelijk eerste betaalbare 5G-telefoon
Sluiten