Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 jan 2019

Spotgoedkope Xiaomi Redmi Note 7 met indrukwekkende feature

Afgelopen jaar was zonder enige twijfel een mooie voor Xiaomi. Het bedrijf wist haar verkoopcijfers hoog te houden en lanceerde aardig wat nieuwe toestellen. Ook tipte CEO Lin Bin een nieuwe feature in de vorm van een 48-megapixel camera. Vandaag komt deze officieel boven water en zit hij bevestigt op de nieuwe, en vooral goedkope, Xiaomi Redmi Note 7.

Xiaomi Redmi Note 7 met indrukwekkende feature.

Op het gebied van Design lijkt de nieuwe Redmi Note 7 erg veel op de laaggeprijsde Xiaomi Mi Play. Dit toestel werd een aantal weken geleden aangekondigd. De nieuwe Redmi Note 7 komt met een ronde notch, vingerafdrukscanner aan de achterkant, een kleurrijke achterkant en een dual-camerasysteem. En dat laatste is de plek waar de magie plaatsvindt. Xiaomi heeft namelijk een 48-megapixel image sensor toegepast aan dit systeem. Een sensor die wordt bijgestaan door een 5-megapixel f/1.8 lens.

De camera neemt foto’s door middel van 48 miljoen kleine 0.8-micron pixels, mits er goede belichting is. In andere situaties combineert dit systeem de naastliggende pixels om een 12-megapixel foto te nemen met grotere 1.6-micron pixels. Naast de indrukwekkende camera beschikt de Redmi Note 7 over een 6.3-inch 19:5:9 1080p scherm, een Snapdragen 660 processor en een 4000mAh. Daarnaast zijn ook een 13-megapixel selfiecamera, USB-C charging en de oude vertrouwde headphone jack aanwezig.

Xiaomi onthult nieuwe Redmi Note 7

Onafhankelijk merk

Xiaomi CEO Lei Jun kondigde vorige week aan dat Redmi verder zal opereren als een onafhankelijk merk. Deze gaat zich richten op e-commerce en kostenefficiëntie. Resultaat hiervan is dat Xiaomi haar instapmodellen links kan laten liggen en zich volledig kan focussen op de verkoop van high-end en mid-range smartphones.

Voor het 3GB/32GB model gaan we rond de €150 betalen, waar dit voor het 6GB/64GB model €200 is. Vanaf wanneer de Redmi Note 7 precies beschikbaar is, is op dit moment niet bekend. Wel weten we dat het toestel is in China te koop is en dan pas haar weg vindt naar India. Dat houdt ook in dat het toestel vanaf dat moment beschikbaar is voor de regio’s waar Xiaomi normaal gesproken handelt.

Reageer op artikel:
Spotgoedkope Xiaomi Redmi Note 7 met indrukwekkende feature
Sluiten