Xiaomi werkt aan nieuwe Redmi-smartphone met indrukwekkende specificaties

Het ziet ernaar uit dat Xiaomi binnenkort een nieuwe Redmi-smartphone gaat aankondigen, eentje die de focus legt op batterijduur. Verder lijkt het er nu op dat het toestel alleen naar India komt. We moeten de officiële aankondiging dus even afwachten om te zien of Nederland ook aan bod komt.

Het smartphonemerk Xiaomi is de laatste tijd aan een wereldwijde opmars bezig. Steeds vaker komen de telefoons van de fabrikant naar meer landen toe en ook in Nederland merken we dat het merk populariteit geniet. En met reden: het zijn (soms relatief) betaalbare toestellen die moderne technologie vaak toegankelijk maken. De smartphones zijn voornamelijk populair in China en landen als India, waar niet veel mensen honderden euro’s (omgerekend in de lokale valuta dan) kunnen besteden aan smartphones. De fabrikant heeft nu een nieuwe teaser aan de werled getoond, middels een onlangs gepubliceerde tweet.

Xiaomi-smartphone met grote accu

Naar verluidt gaat het hier om de Redmi 9 Power-smartphone. Onlangs presenteerde Xiaomi nog een sloot aan andere Redmi 9-telefoons voor de Chinese markt. De Redmi 9 Power zou dan een soort heruitgave zijn van de Redmi 9 4G, maar dan met onder meer een grotere accu. Onlangs werd de telefoon nog gevonden op de Google Play Console (waar je een account bedoeld voor ontwikkelaars kunt aanmaken) en uit die info bleek dat het toestel voorzien wordt van een Snapdragon 662-processor. Dat is dezelfde processor die we ook tegenkomen in het Chinese model.

Xiaomi heeft tevens een teaserpagina opgezet. Op die pagina is te zien dat de smartphone een quadcamera-setup krijgt, met onder meer een 48 megapixelhoofdcamera. De Chinese Redmi 9 4G beschikt over drie cameralenzen, dus het lijkt erop dat de fabrikant toch wat veranderingen doorvoert. Het is nog niet duidelijk wanneer de Power verschijnt en wat ‘ie moet kosten.

Xiaomi

Reageer op artikel:
Xiaomi werkt aan nieuwe Redmi-smartphone met indrukwekkende specificaties
Sluiten