Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Tech 27 nov 2020

Xiaomi komt met smartwatch: spotgoedkoop en 7 dagen aan accuduur

Xiaomi heeft een nieuwe smartwatch gepresenteerd die een accu heeft die tot zeven dagen mee kan gaan, genaamd de Xiaomi Redmi Watch. Dit is het eerste slimme horloge dat de fabrikant uitbrengt. Ook nu is het de bedoeling dat het bedrijf technologie betaalbaar maakt, net zoals dat het het doel is bij hun smartphones.

Dit is echter niet de eerste wearable die de Chinese fabrikant op de markt brengt. Eerder lanceerde het merk namelijk al een fitnesstracker, in de vorm van de Xiaomi Redmi Smart Band. De Redmi Watch is dus de tweede wearable. En net zoals bij de andere producten van het bedrijf, wordt de prijs redelijk laag gehouden. Zodoende kan er geconcurreerd worden met duurdere merken en hoopt het zieltjes voor zich te winnen. De Redmi Watch beschikt over een lcd-scherm van 1,4 inch en een resolutie van 320 bij 320 pixels. Het touchscreen is voorzien van gehard 2.5D-glas, waardoor dat dus tegen krassen en een stootje kan.

Dit is de Xiaomi Redmi Watch

Met de knop aan de rechterkant zet je hem uit en aan en kun je andere functies bedienen. De smartwatch is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk zwart, blauw en wit. Bovendien kun je kiezen uit vijf kleuren bandjes, die huidvriendelijk zijn.

De Xiaomi Redmi Watch ondersteunt bluetooth 5.0 en kan gebruikt worden in combinatie met Android en iOS. Het apparaat weegt 35 gram en is 10,9 milimeter hoog. Aan boord zitten 120 wijzerplaten en zeven sportmodi. Ook kun je reguliere fitnessonderdelen verwachten, zoals een hartslagmeter, slaap- en houdingmonitoring en oefeningen voor ademhaling.

Xiaomi Redmi Watch
Xiaomi Redmi Watch (Afbeelding: Xiaomi)

Het bedrijf claimt dat de smartwatch zeven dagen meegaat op een volle accu. Die accu heeft een vermogen van 230 mAh en wordt binnen twee uur opgeladen. In China mag de Redmi Watch verder rekenen op ondersteuning voor stemassistent Xiao en NFC voor het uitvoeren van betalingen. Ook zijn er nog een aantal andere sensoren aanwezig, zoals een lichtsensor en een geomagnetische sensor. Bovendien zijn er typische smartwatchfuncties aanwezig, zoals muziekbediening op de telefoon, een timer, kompas, het weer en nog veel meer.

Nog niet in Nederland

De nieuwe Xiaomi-smartwatch komt voorlopig alleen uit in China en is vanaf 1 december verkrijgbaar. De verwachting is dat de Redmi Watch later ook wereldwijd te koop is, maar onduidelijk is nog wanneer dat gebeurt. De (omgerekende) kosten: nog geen 38 euro.

TechRadar

Reageer op artikel:
Xiaomi komt met smartwatch: spotgoedkoop en 7 dagen aan accuduur
Sluiten