Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 mrt 2019

Xiaomi overklast Samsung en OnePlus met innovatieve lader

Waar Xiaomi in de beginjaren vooral als Chinese copycat gezien werd op de smartphonemarkt, is innovatie datgeen waar het anno 2019 mee geïdentificeerd wordt. Iets wat vooral te zien is aan de fast-charger waar het bedrijf op dit moment mee komt. Ondanks het feit dat merken als Samsung en OnePlus er ook mee bezig zijn, lijkt Xiaomi met de meest snelle en indrukwekkende variant te komen. 

Xiaomi introduceert uiterst indrukwekkende fast-charger

Xiaomi heeft een gloednieuwe fast-charger ontwikkeld waar elke smartphone gebruiker, zonder enige twijfel, mee te maken wil hebben. Want laten we eerlijk zijn: wachten totdat je smartphone eindelijk een keer vol is doet niemand graag. Gelukkig voor ons lijken de ontwikkelingen op dat gebied niet stil te staan. Zo introduceerde Oppo eens de 50W Super VOOC, waarmee je een 3700 mAh batterij zo’n 65% op kon laden in 17 minuten. Maar waar dit al aanzienlijk indrukwekkend is, gaat Xiaomi een stapje verder.

De Chinese producent heeft een gloednieuwe fast-charger geïntroduceerd waarmee het mogelijk is om een smartphone met 100W op te laden. Dit resulteert in het feit dat je een batterij van 4000mAh binnen 17 minuten volledig op kan een laden. Een extreem grote prestatie die zonder enige twijfel baanbrekend te noemen is. Wat dat betreft weet Xiaomi zowel Samsung als Apple en OnePlus te overklassen. Iets wat in onderstaande video te zien is.

Hoe de technologie precies werkt wil Xiaomi niet zeggen, de details blijven achterwegen. De gloednieuwe fast-charge technologie blijft dus een geheim, maar wat maakt dat nu eigenlijk uit. Op dit moment zijn USB-C connectors al in de positie om 100W aan stroom te verwerken, echter is het de uitdaging om deze in een kleine batterij te stoppen zonder deze te overladen. Iets wat dat Super VOOC van Oppo (met 50W) deed door de batterij in twee aparte cellen te delen.

Xiaomi moet nog aankondigingen wanneer en voor welke smartphone de fast-charger het daglicht gaat zien.

Reageer op artikel:
Xiaomi overklast Samsung en OnePlus met innovatieve lader
Sluiten