Xiaomi laat 108MP-camera achter zich en doet er nog een schep bovenop

Xiaomi was één van de eerste fabrikanten die een smartphone uitbracht met een 108 megapixelcamera. En nu lijkt het bedrijf plannen te hebben voor een toestel met een camera van 200 megapixel. De vraag is nu of het bedrijf een dergelijke camera aan de aankomende Mi 12-lijn geeft of daar een andere serie voor gebruikt.

Toen de Xiaomi Mi Note 10 uitgebracht werd, was dat één van de eerste smartphones met een 108 megapixelcamera. Daarmee zette het bedrijf een trend die al snel gevolgd werd door onder meer Samsung. Echter, tot op heden is nog geen enkele fabrikant voorbij de 108 megapixel gegaan. Komt daar nu verandering in?

Xiaomi wil meer megapixels

Het Weibo-account Digital Chat Station, dat vaker nieuws lekt, claimt nu dat de Chinese fabrikant werkt aan een smartphone met een camerasensor van 200 megapixel. In zijn post gebruikt hij een emoji van een roze konijntje om aan te geven dat het om Xiaomi gaat. Check het vertaalde bericht hieronder.

XIaomi 200 megapixel
Xiaomi werkt aan 200 megapixelsmartphone? (Afbeelding: Weibo)

De lekker claimt daarnaast dat het toestel de SM8450-processor gaat gebruiken. Dit wordt de opvolger van de Qualcomm Snapdragon 888-processor, die in 2022 veelal gebruik gaat worden door verschillende telefoonfabrikanten. Uiteraard is al deze informatie vooralsnog onbevestigd door het Chinese bedrijf.

Gebogen schermranden

Digital Chat Station laat daarnaast weten dat het scherm gebogen schermranden krijgt. In het display zit ook nog een gat voor de frontcamera. In een comment die later geplaatst werd, heeft de lekker laten weten dat het nog niet duidelijk is onder welke serie het toestel valt. Wellicht dus de Mi 12 of een geheel andere lijn.

Xiaomi overtreft zichzelf met gelekte nieuwe smartphone

Het is dus even afwachten wat er allemaal op ons afkomt. Telefoons met 108 megapixelcamera’s hebben nou niet een grote sprong voorwaarts gemaakt als het gaat om beeldkwaliteit. Daardoor ligt de focus vaak op 48- en 50MP-camera’s, met grote pixels. Die brengen vaak een hogere kwaliteit foto in beeld.

Weibo

Reageer op artikel:
Xiaomi laat 108MP-camera achter zich en doet er nog een schep bovenop
Sluiten