Xiaomi smartphones volgens onderzoek populairder dan iPhones van Apple

De smartphone markt is voorzien van veel verschillende merken. Logisch, want waar de een het liefst met een iPhone rondloopt wil de ander misschien wel graag een smartphone van Xiaomi. Maar welke merken zijn het populairst?

In een recent onderzoek van IDC, Counterpoint en Canalys wordt duidelijk welke bedrijven het dit jaar beter deden dan anderen in de markt. Een onderzoek met een toch wel opvallend resultaat.

Samsung terug op nummer 1

In het onderzoek van de drie bedrijven wordt gekeken welke bedrijven in het laatste kwartaal het beste gepresteerd hebben in de smartphonemarkt. Er wordt voornamelijk gekeken naar het aantal modellen die verkocht zijn in de afgelopen drie maanden.

Nadat Huawei vorig kwartaal toch wel enigszins verrassend de koppositie wist te pakken, weet Samsung zijn eigen plek weer terug te kapen. In de afgelopen jaren heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf op nummer één gestaan en dat plekje is dus wederom veroverd. Niet heel verrassend gezien het feit dat Samsung gisteravond aankondigde dat het bedrijf afgelopen kwartaal een recordomzet heeft gedraaid.

Huawei staat dus wederom op nummer twee, maar het is vooral de derde plaats waar veel over gesproken wordt.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition
Lekkere lichtinval is altijd goed (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Xiaomi populairder dan Apple

Waar Apple voorheen stond te schitteren op de derde positie, wordt de plek dit kwartaal toegekend aan Xiaomi. Opvallend, maar zeker niet gek. Het bedrijf heeft het een stuk beter gedaan dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In deze periode wist Xiaomi de smartphone-verkoop met maar liefst 46% te laten groeien.

Apple heeft daarentegen 7% minder smartphones weten te verkopen dan dezelfde periode vorig jaar. En dat is eigenlijk helemaal niet gek. In het kwartaal van juli t/m september zijn de nieuwe iPhone-modellen meestal al te koop. Het bedrijf uit Cupertino bracht in deze periode wel nieuwe producten uit, maar liet zijn smartphones geheim tot 13 oktober. De verwachting is dus dat er in het volgende kwartaal een stijging te zien is.

iPhone 12
Het camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wat betreft de vijfde, zesde en zevende plek is er onderling nog verschil te vinden. IDC en Canalys zetten Vivo bijvoorbeeld op de vijfde plek, waar Counterpoint Oppo op deze plek neerzet. Wel wordt door alle drie de partijen duidelijk gemaakt dat het verschil wel heel klein is.

Reageer op artikel:
Xiaomi smartphones volgens onderzoek populairder dan iPhones van Apple
Sluiten