Xiaomi-teaser toont telefoon met 108-megapixelcamera en 5x optische zoom

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een teaser voor een smartphone gepubliceerd die beschikt over een camerasensor van 108-megapixel. Het gaat om de Xiaomi Mi CC9, die op 5 november aanstaande gepresenteerd wordt door de telefoonmaker.

Vorige maand liet de Chinese smartphonemaker de wereld kennismaken met de Xiaomi Mi Alpha: een telefoon met een scherm dat om het toestel heen gewikkeld is. De telefoon valt om die reden alleen al op, maar gelukkig is dat niet het enige. De Mi Alpha beschikt namelijk ook over een camerasensor van 108-megapixel. Zoveel megapixel hebben we tot op heden nog niet gezien op een smartphone.

Xiaomi Mi CC9 met dezelfde camerasensor

Daar wil de Chinese fabrikant het echter niet bij laten en heeft nu een teaser gepubliceerd met daarin het volgende toestel dat dezelfde camerasensor krijgt: de Xiaomi Mi CC9. Naast de 108-megapixelsensor moet de telefooncamera tevens beschikken over 5x optische zoom, mogelijk vergelijkbaar met smartphones als de Huawei P30 Pro en de Oppo Reno 10x Zoom.

Xiaomi Mi CC9 Pro
De teaser van Xiaomi (Afbeelding: Xiaomi)

Naast de hoofdcamerasensor en de telelens, krijgt de Xiaomi Mi CC9 mogelijk ook een groothoeklens en een time of flight-sensor, waarmee diepte opgemeten kan worden. Daarnaast is er nog een vijfde camera aanwezig, waarvan nog niet duidelijk is wat we daarvan mogen verwachten. Wellicht wordt het een macrocamera; dat is immers een nieuwe sensor die de laatste toegevoegd wordt aan toestellen zoals de OnePlus 7T-serie, Oppo Reno 2 en de Motorola One Macro.

Evenement op 5 november

Hoe het precies allemaal zit en welke specificaties we precies mogen verwachten, horen we allemaal op 5 november aanstaande. Dan zal Xiaomi namelijk de Mi CC9 gaan presenteren tijdens een evenement. Op die dag krijgen we ook meer te horen over een nieuwe smartwatch en televisie van het bedrijf. De smartwatch heet mogelijk de Mi Watch en wordt waarschijnlijk het eerste Wear OS-apparaat van Xiaomi.

Xiaomi

Reageer op artikel:
Xiaomi-teaser toont telefoon met 108-megapixelcamera en 5x optische zoom
Sluiten