Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 feb 2019

Xiaomi perfectioneert unieke Samsung Galaxy S feature

Sinds de opkomst van Huawei zijn Chinese smartphones alles behalve wegwerpproducten gebleven. Merken als Xiaomi, OnePlus en Vivo timmeren hard aan de weg in de markt en doen dit dan ook met groot succes.

Echter moeten deze merken wel blijven innoveren om relevant te blijven en een nieuw patent laat zien dat Xiaomi, een van de merken uit China, dat dondersgoed begrepen heeft. De producent komt met een unieke Samsung Galaxy S feature, maar dan net even anders.

Xiaomi aan de haal met unieke Galaxy S feature

Xiaomi is een van de Chinese merken die zichzelf, door innovaties, steeds weer op de kaart weet te zetten. Zo komt de producent bijvoorbeeld met een indrukwekkende opvouwbare smartphone, waarvan we de eerste beelden al hebben gezien. Echter blijft het zich niet alleen op die markt richten. Xiaomi heeft op 5 februari dit jaar een patent ingediend in de Global Design Database van de WIPO, waarin duidelijk wordt dat de producent aan de haal kan gaan met een unieke Samsung Galaxy S feature.

Door onze Nederlandse vrienden van LetsGoDigital, die zo’n beetje de experts zijn op het gebied van patent, komt het patent ons onder ogen. Hierin is een nieuwe Xiaomi telefoon te zien met een fullscreen display en een dual-camerasysteem. Maar het meest opvallende is misschien nog wel hoe dit fullscreen display in elkaar steekt. Deze is namelijk aan alle vier de zijdes afgerond. Een techniek die we sinds de Galaxy S6 al in de vlaggenschepen van Samsung zien, maar nu dus geperfectioneerd naar een nieuwe Xiaomi smartphone komt. Althans, wanneer het patent werkelijkheid wordt dan.

Zoals gezegd is de feature afkomstig uit de Galaxy S serie, waar sinds de S6 de linker en rechter rand van het scherm gebogen aflopen. Xiaomi is van plan om dezelfde techniek te gebruiken, maar beperkt dit niet alleen tot de zijkanten. De producent wil ook de boven en onderkant van het toestel gebogen hebben. Volgens een mockup van LGD ziet dat er dan als volgt uit.

Xiaomi Samsung Galaxy S feature

Pop-up smartphone?

In het patent van Xiaomi wordt niet perse duidelijk wat de producent van plan is met de selfiecamera. Kort geleden heeft de Chinese fabrikant de Mi Mix 3 gelanceerd, waarbij je deze camera als het ware uit het toestel schuift. De kans dat de producent van plan is om dit ook bij dit toestel te doen, is aanzienlijk groot. Zeker gezien het feit dat de camera nergens te bekennen is in het patent.

In onze WantKast podcast hebben we het deze week ook kort gehad over onze ervaringen met de Xiaomi Mi Mix 3. Vanaf 20 minuten bespreken we het toestel. 

We hebben te maken met een patent, dus wanneer het toestel van Xiaomi het daglicht ziet is op dit moment niet bekend. Sterker nog: we weten niet eens of het toestel er uberhaupt wel komt. Echter gaat de markt, zeker op het gebied van display, als een trein de laatste tijd. De kans dat we het toestel dus sneller kunnen zien dan we denken, is best aanwezig.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Xiaomi perfectioneert unieke Samsung Galaxy S feature
Sluiten