Vijf gadgets waarvan je niet wist dat Xiaomi ze maakt

Xiaomi kennen we voornamelijk van zijn smartphones, maar we weten dat de smartphonemaker ook allerlei andere dingen maakt. Zo is de robotstofzuiger ook een bekend Xiaomi apparaatje. Het Chinese bedrijf is van alle markten thuis en maakt van alles. Dit zijn bijvoorbeeld vijf dingen, waarvan je niet wist dat je ze ook bij Xiaomi kon halen.

Robot bouwpakket

Ten eerste houdt Xiaomi zich ook bezig met robotjes. Met de Xiaomi Mi Robot Builder haal je een pakket van 978 onderdelen in huis om je eigen robot te bouwen. Het is een modulair speeltje dat je in verschillende configuraties kunt bouwen. Via de Bluetooth verbind je hem met de app en zie je hem tot leven komen.

De app kun je gebruiken om je robot te besturen door met je vinger over het scherm van je smartphone te swipen. Om hem te programmeren hoef je geen expert te zijn, maar gewoon met verschillende blokjes te slepen. Mocht je toch wat meer weten over programmeren, zijn er zelfs een paar tutorials beschikbaar in de app.

Xiaomi Mi Robot Builder

Prijs: 116 euro

Luchtkwaliteitsmeter

Omdat de lucht in veel Aziatische landen behoorlijk belabberd eraan toe is, heeft Xiaomi natuurlijk ook een apparaat om de luchtkwaliteit te meten. Het apparaatje komt met een OLED display, waarop je kunt aflezen hoe het staat met het PM2.5 niveau in je omgeving.

PM staat hier voor Particulate Matter en PM2.5 meet onder andere de organische deeltjes, verbrandingsdeeltjes en metalen met een grootte van kleiner dan 2,5 µm in de lucht. Je kunt het apparaat ook verbinden met de Mi Home  app om gedetailleerde informatie of je lucht te krijgen.

Xiaomi luchtkwaliteitmeter

Prijs: 65,32 euro

Slim beveiligingssysteem

Ook aan het beveiligen van je huis heeft Xiaomi gedacht met de Mi Smart Home Kit. Deze kit bestaat uit een centrale hub, sensoren voor je deuren en ramen, een draadloze dimmer schakelaar, een slim stopcontact en een bewegingssensor. De sensoren kun je aansluiten op de hub en vervolgens hun activiteiten bijhouden via de Mi Home app.

Behalve om in de gaten te houden of iemand zomaar in je huis is, kun je de set ook gebruiken om je leven wat makkelijker te maken. Zo kun je het licht bijvoorbeeld automatisch aan laten gaan wanneer je de kamer binnenloopt of juist uit laten gaan wanneer je de deur sluit.

Xiaomi Mi Smart Home Kit

Prijs: 57,53 euro

Laser projector

Om je favoriete films en series in het groot te kunnen bekijken, is er uiteraard ook een Mi laser projector. Deze is wel wat duurder dan de bovenstaande Xiaomi apparaten, maar je krijgt er ook wel veel voor terug. Het is een ultra short throw projector, wat betekent dat je hem niet helemaal aan de andere kant van de kamer hoeft te plaatsen.

Het contrast is goed en je krijgt heldere 5.000 lumen beelden. Daarnaast krijg je ook meteen ingebouwde speakers om de beelden tot leven te brengen. Je kunt tot 150 inch grote beelden met een resolutie van 1080p op je muur of scherm projecteren..

Xiaomi Mi laser projector

Prijs: 1.461,11 euro

Slimme Xiaomi weegschaal

Met Xiaomi’s Mi Smart Scale kun je maar liefst tien verschillende dingen over je lichaam bijhouden. Zo krijg je met het apparaat je spiermassa, gewicht, BMI, vochtgehalte, botmassa, visceraal vetniveau, metabolisme en algeheel vetgehalte te zien.

Daarnaast krijg je ook een lichaamsscore, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe het met je gesteld is. Het is een dun en compact apparaatje met een LED display onder ABS materiaal. Op deze manier is het display verborgen, wanneer je de weegschaal niet gebruikt. Je kunt de weegschaal koppelen aan de bijbehorende app om ook je vooruitgang bij te houden.

Xiaomi weegschaal

Prijs: 45,99 euro

Zoals je ziet is Xiaomi bezig met behoorlijk wat verschillende producten, maar het bedrijf lijkt van geen stoppen te weten. Xiaomi zou namelijk ook nog eens GoPro willen overnemen.

Reageer op artikel:
Vijf gadgets waarvan je niet wist dat Xiaomi ze maakt
Sluiten