Mark Hofman
Mark Hofman Tech 18 jan 2019

Xiaomi verbetert in-screen vingerafdrukscanner aanzienlijk

Vorig jaar zagen we ze voor het eerst verschijnen: de in-screen vingerafdrukscanners. Producenten als OnePlus en Huawei gingen aan de haal met de feature die we in 2019 overigens veel vaker tegen gaan komen. Maar waar de scanners het over het algemeen goed deden, waren we door de optische techniek gebonden aan een vaste locatie voor de vinger. Xiaomi doet het anders en komt met een ultrasonische scanner voor haar smartphones. En dat verbetert de technologie aanzienlijk.

Xiaomi introduceert verbeterde vingerafdrukscanner

Een groot probleem van de huidige in-screen vingerafdrukscanners, die je onder andere in de OnePlus 6T vindt, is dat je de vinger op een specifieke plek moet leggen om hem te kunnen scannen. Om te zorgen dat de scanner optimaal werkt, ben je vaak naar beneden aan het kijken tijdens de handeling. Nu is dat uiteraard geen probleem, maar de technologie kan makkelijker. Iets wat simpelweg te behalen is door de optische scanner te vervangen voor een ultrasonische. Maar waar die laatste eerder nog niet helemaal klaar was voor gebruik, lijkt Xiaomi wel erg dichtbij te zijn.

Tegenover GSM Arena laat Xiaomi oprichter en president Bin Lin een video zien van een prototype smartphone. In de video is te zien dat de vingerafdrukscanner op veel grotere schaal te gebruiken is dan dat nu het geval is. Dit heeft uiteraard te maken met een ultrasonisch systeem, die het erg goed lijkt te doen. Bin Lin meldt dat het mogelijk is om in een gebied van 50mm x 25mm je vingerafdruk te scannen. Dat is op dit moment vijf keer grootte dan de huidige in-screen vingerafdrukscanners. Door de nieuwe feature kunnen gebruikers hun vinger gewoon op het scherm leggen, zonder te hoeven kijken of het wel helemaal goed gaat.

Mochten fans van Xiaomi enthousiast zijn over de scanner, dan zal de producent de technologie integreren in zijn toekomstige smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xiaomi verbetert in-screen vingerafdrukscanner aanzienlijk
Sluiten